![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
din cate stiu eu,ora de religie este optionala.Sincer,chiar imi pare rau de baiatul acela care a fost lovit. Last edited by Alexandru1; 05.05.2010 at 19:50:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pun pariu ca respectivii doar vroiau sa-si bata joc de cineva, nu prea cred ca erau dusi pe la biserica. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai, eu daca m-as duce intr-o tara straina as invata religia populatiei majoritare (nu in sensul de-a o practica, insa de invatat despre ea as invata) asa cum as invata si istoria acelei tari, si limba, si literatura etc. Nu mi se pare normal sa ceri altora sa renunte la particularitatile lor ca sa te integrezi tu mai bine. Din contra, ca sa te integrezi, trebuie sa cunosti tu tocmai acele particularitati culturale ale tarii in care traiesti. Nu sa si aderi la ele, dar nici sa ramai un ignorant si sa iti si falfai pe toate gardurile dreptul la a fi ignorant, cerandu-le celorlalti sa se simplifice cat mai mult ca sa nu-ti jigneasca tie sensibilitatile.
N-am de gand sa ma simt vinovata ca m-am nascut in Romania, ca sunt de nationalitate romana si ca sunt ortodoxa, dar n-as avea nici pretentia sa-si ascunda altii semilunele sau stelele-n sase colturi cand ma duc la ei in tara si ma folosesc de institutiile lor. Esti in Ro, pai atunci inveti istoria romanilor, limba si literatura romana si barem despre crestinism, daca nu rafinamente ortodoxe. Sa ai si tu idee ce-i cu bisericile alea, dintre care unele din sec XII, in care nu pui niciodata piciorul, de pilda. O chestiune de cultura generala, daca mai mult nu. Oricat de limitat ai fi, din melanjul de elemente care alcatuiesc identitatea unui popor, nu poti sa excluzi credinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu crezi ca de fapt tot tam-tamul ăsta care se face pe tema ''religiei'' in scoli ,este defapt un mod de a o ocolii problemele reale ale veacului nostru?Mă refer la new age,masonerie ,secte ,ECUMENISM.Toate sunt rezultatul Globalizarii! Oricum este gresit să credem ca la ora de religie ni se ''baga pe gat '' numai ortodoxie ,ti se dau notiuni de baza din toate religile posibile si imposibile.Daca continuam să tinem ora de religie in scoli,nu o sa mai ramana nimic din credinta noastra crestineasca si adevarata(ortodoxa).Credinta noastra ortodoxa nu este o religie .Asta se doreste de fapt ,ca toate religile să se uneasca,chiar si credinta noastra stramoseasca.(se vin cu stereotipii de genul:Să ne iubim unii pe altii,să lasam loc de interpretari,adica adevarul e subiectiv,relativ etc).Adevarul NU E subiectiv,relativ!De aceea este bine să fim mai atenti cu aceea zisă religie din scoli.ORTODOXIA NU ESTE O RELIGIE ,NOI SUNTEM O CREDINTA! Să avem mare grijă cu asa zisa religie din scoli. Fie ca D-zeu să ne ocroteasca de pacat,sa ne lumineze mintea ca sa putem deosebi binele de rau.Amin! Last edited by Alexandru1; 05.05.2010 at 20:40:44. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|