Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 18:14:33
Alexandru1 Alexandru1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
In scolile din Romania nu se preda Religie, se preda Religia Crestin Ortodoxa. E o mare diferenta. Este o impunere fortata a unei religii asupra altora. Iisus nu cred ca ar fi de acord cu asa ceva.

Iisus ar fi putut sa ne faca pe toti sa credem in el fortat, dar nu a facut-o. De ce ? Pentru ca vrea ca noi sa ajungem la el , nu sa ne fie bagat pe gat.
Daca scoala nu are specific religios, nu sunt de acord cu predarea obligatorie a unei singure religii. Imaginati-va cum ar fi sa traiti intr-o tara musulmana si copilul dumnevoastra sa fie ridicularizat si batjocorit pentru ca este de alta religie.

Eu am avut un coleg in liceu care nu era ortodox dar era crestin si saracul era ridicularizat si facut sa se simta prost mereu pentru ca nu isi facea cruce si nu se ruga la icoane desi era cel mai linistit si cuminte elev. De cateva ori a fost luat la bataie in timp ce agresorii ii ziceau "sectantuuule".

Eventual, religia poate fi materie optionala si fiecare sa studieze ce religie are.
Sunt crestin ortodox,dar nu sunt de acord cu predarea religiei in scoli.Dar ca sa spui ca religia iti este fortat ''bagata pe gat''.Nu e adevarat.Eu am avut un coleg de rit catolic care de fiecare data parasea clasa inaintea orei de religie. Se ducea in sala de lectura.Iar despre agresorii mentionati mai sus,aceia nu erau crestini adevarati,erau fanatici.Niste nenorociti!Oricum,
din cate stiu eu,ora de religie este optionala.Sincer,chiar imi pare rau de baiatul acela care a fost lovit.

Last edited by Alexandru1; 05.05.2010 at 19:50:50.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 18:17:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandru1 Vezi mesajul
Sunt crestin ortodox,dar nu sunt de acord cu predarea religiei in scoli.Dar ca sa spui ca religia iti este fortat ''bagata pe gat''.Nu e adevarat.Eu am avut un coleg care era de rit catolic care de fiecare data parasea clasa cand era ora de religie ,se ducea in sala de lectura.Iar de agresorii mentionati mai sus,aia nu erau crestini adevarati,erau fanatici.Oricum,
din cate stiu eu,ora de religie este optionala.Sincer,chiar imi pare rau de baiatul acela care a fost lovit.Niste nenorociti!
Nu esti de acord..dar din ce motiv?

Si pun pariu ca respectivii doar vroiau sa-si bata joc de cineva, nu prea cred ca erau dusi pe la biserica.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 18:28:51
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Mai, eu daca m-as duce intr-o tara straina as invata religia populatiei majoritare (nu in sensul de-a o practica, insa de invatat despre ea as invata) asa cum as invata si istoria acelei tari, si limba, si literatura etc. Nu mi se pare normal sa ceri altora sa renunte la particularitatile lor ca sa te integrezi tu mai bine. Din contra, ca sa te integrezi, trebuie sa cunosti tu tocmai acele particularitati culturale ale tarii in care traiesti. Nu sa si aderi la ele, dar nici sa ramai un ignorant si sa iti si falfai pe toate gardurile dreptul la a fi ignorant, cerandu-le celorlalti sa se simplifice cat mai mult ca sa nu-ti jigneasca tie sensibilitatile.

N-am de gand sa ma simt vinovata ca m-am nascut in Romania, ca sunt de nationalitate romana si ca sunt ortodoxa, dar n-as avea nici pretentia sa-si ascunda altii semilunele sau stelele-n sase colturi cand ma duc la ei in tara si ma folosesc de institutiile lor. Esti in Ro, pai atunci inveti istoria romanilor, limba si literatura romana si barem despre crestinism, daca nu rafinamente ortodoxe. Sa ai si tu idee ce-i cu bisericile alea, dintre care unele din sec XII, in care nu pui niciodata piciorul, de pilda. O chestiune de cultura generala, daca mai mult nu.

Oricat de limitat ai fi, din melanjul de elemente care alcatuiesc identitatea unui popor, nu poti sa excluzi credinta.
Vechi 05.05.2010, 20:12:11
Alexandru1 Alexandru1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu esti de acord..dar din ce motiv?

Si pun pariu ca respectivii doar vroiau sa-si bata joc de cineva, nu prea cred ca erau dusi pe la biserica.
Repet iarasi,e doar parerea mea .Nu cred că lui D-zeu ii place ce se petrece in ora de ''religie'',care e defapt credinta.Daca vrem să crestem in credinta,asta o facem in biserică!La scoala nu inveti cum sa fi credincios ,nu ai cum,ci mai curand incepi sa-ti judeci aproapele.Ti-o spun din experienta proprie .In ora de religie se vorbea despre D-zeu ;se radea ,se lua in bataie de joc numele lui D-zeu,al sfintilor,a Preacuratei Maicii noastre .Nu cred ca sunt singuru' care spune asta si care i s-a intamplat.
Nu crezi ca de fapt tot tam-tamul ăsta care se face pe tema ''religiei'' in scoli ,este defapt un mod de a o ocolii problemele reale ale veacului nostru?Mă refer la new age,masonerie ,secte ,ECUMENISM.Toate sunt rezultatul Globalizarii!
Oricum este gresit să credem ca la ora de religie ni se ''baga pe gat '' numai ortodoxie ,ti se dau notiuni de baza din toate religile posibile si imposibile.Daca continuam să tinem ora de religie in scoli,nu o sa mai ramana nimic din credinta noastra crestineasca si adevarata(ortodoxa).Credinta noastra ortodoxa nu este o religie .Asta se doreste de fapt ,ca toate religile să se uneasca,chiar si credinta noastra stramoseasca.(se vin cu stereotipii de genul:Să ne iubim unii pe altii,să lasam loc de interpretari,adica adevarul e subiectiv,relativ etc).Adevarul NU E subiectiv,relativ!De aceea este bine să fim mai atenti cu aceea zisă religie din scoli.ORTODOXIA NU ESTE O RELIGIE ,NOI SUNTEM O CREDINTA!
Să avem mare grijă cu asa zisa religie din scoli.

Fie ca D-zeu să ne ocroteasca de pacat,sa ne lumineze mintea ca sa putem deosebi binele de rau.Amin!

Last edited by Alexandru1; 05.05.2010 at 20:40:44.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44