View Single Post
Vechi 05.05.2010, 21:40:44
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit voi chiar credeti ca va puteti juca cu orice

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu, domnule Mishi55, ma scuzati dar nu este adevarat.
Daca in biserica sunt bineveniti toti oamenii sa asculte, pe un forum sunt bineveniti toti utilizatorii sa posteze civilizat si in limitele regulamentului de functionare. Pe forum nu este ca in Biserica, aici toti utilizatorii au drepturi egale.

Nu se solicita ospitalitate. Pe un forum nu exista gazde si musafiri. Aici sunt administratori si utilizatori. Crestinii, desigur nu ar trebui sa „inghita blasfemii, hule si erezii”, dar nici nu ar trebui sa isi injoseasca semenii prin cuvinte nedemne precum cele din prima postare a acestui topic.

Ei, cu ajutorul Duhului Sfant si al intelepciunii, ar trebui sa prezinte oponentilor lor Adevarul.
Dar injuriile si vorbele urate precum „capuse, paduchi, purici, ganganii, laturi” nu arata decat neputinta.
Cand am spus "gazde", a fost o figura de stil - of, trebuie sa explic ca unora care nu inteleg nimic! - in sensul ca: suntem pe un forum crestin, deci crestinii sunt gazde. Era o figura de stil. Crezi ca ai inteles ideea?
Adica, forum crestin = forum al crestinilor = forum pentru crestini.
Oare pot sa spun mai explicit?
Iar ceilalti, oaspetii, erau cei ne-crestini. Ceilalti.
(Stiu ca un forum are un administrator si utilizatori - dar am folosit o figura de stil).

Este un loc al crestinilor si pentru crestini. Ceilalti sunt bineveniti atata timp cat isi respecta "gazdele". Asta era ideea. Un anti-crestin convins, unul care uraste crestinismul, care nu face decat sa-si bata joc de credinta, de ce intra pe acest forum? Intra ca sa loveasca in stanga si-n dreapta, mai grosolan sau mai subtil, dupa cum ii este felul. Si culmea este ca pe el nu avem voie sa-l judecam, in schimb toti ii sar in cap crestinului care-i ia de ceafa si-i da cu nasul in... ce-au facut!
E atat de greu de inteles ce am vrut sa spun? Parerea mea este ca fata de unul ca acesta daca suntem ospitalieri este ca si cum i-am accepta ideile, ca si cum ne-am impartasi cu el.
Oricum, am ajuns la concluzia, tot postand pe acest forum, ca sunt mai bineveniti aceia care morfolesc idei ecumeniste si eretice, decat aceia care sustin adevarata credinta.

M-am cam saturat de intrebarea: dar ce este adevarul? dar unde este adevarul? dar ce este aia si ailalta? ca totul e relativ, si toate cultele zic ca la ei este adevarul si bla-bla...

Vreti erezie? serviti-va! aveti la discretie! vreti biserici de-a valma? aveti si din astea!

Cine vrea sa ramana de partea Adevarului este imediat etichetat de taliban, extremist, fanatic, habotnic, invechit, apartinand evului mediu, depasit, incuiat etc. Asa sa fiu eu pentru toti iubitorii de ecumenism si de new-age!!! Asa sa fiu! Macar sa raman asa pana la sfarsit! Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Nu-i problema! lasa sa fie altii moderni si deschisi la toate si milostivi si iubitori de toate cele, si sa mantuiasca ei in devalmasie si evrei si musulmani si hindusi si sectanti si atei si de toate ... in biserica si in Ortodoxie nu exista aggiornemento, si gata! Nu exista pogoramant la erezie! Las' sa fie altii moderni si deschisi la toate new-ageismele.

Stiti cine strica? Nu strica ateii si ereticii care vin si improasca aici, pe forum, cu toate. Nu ei strica. Strica acela care sta cu ei la discutie, negociind cu ei, cazand la invoiala.