Subiect: Nelamuriri
View Single Post
Vechi 05.05.2010, 22:09:14
Higinia Higinia is offline
Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dumnezeu nu vrea sa ne tina intr-o cutie de sticla ci vrea ca noi sa crestem si sa invatam sa ne exersam libertatea, avand ca si criteriu invatatura Lui.
In acest fel se aleg oamenii si cresc, cei buni in cele bune, cei rai in cele rele.

Eu cred ca Dumnezeu i-a dat totusi semne ca nu e o alegere buna, dar ea a preferat sa le ignore.

In primul rand i-a dat minte, daca ea era credincioasa si totusi a neglijat sfaturile ratiunii si criteriul credintei si s-a condus doar dupa inselatoare sentimente, poate fi Dumnezeu invinovatit pentru asta?

Oare sa nu fi stiut ca bunatatea omului fara Dumnezeu este inselatoare si ca fara Dumnezeu omul nu face fatza onorabil greutatilor si ispitelor vietii?

Macar daca s-ar fi rugat fierbinte inainte, "Doamne, faca-se voia ta, daca nu e de mine nu-l iau".

Dar de obicei o femeie in situatia asta se gandeste: "Asta e cel mai cel mai, altul mai bun nu gasesc, sa fac tot ce pot sa nu-mi scape..", "o sa-l schimb cu timpul", "nu conteaza ca nu e credincios, e de treaba, mai bun ca altii care cica sunt credinciosi" etc.

Asta nu ca barbatii ar fi feriti de greseala asta desi cica ei gandesc mai mult cu mintea si mai putin cu inima..

Degeaba facem presupuneri daca nu suntem in aceasta situatie.Intotdeauna ne este mai usor sa vorbim despre cum am fi procedat noi atunci cand nu suntem in situatia respectiva.Dar nu te-ai gandit si la cazul in care repectiva crede ca asta e voia lui Dumnezeu,nu ti s-a intamplat niciodata sa iti apara in viatza ceva de care sa te bucuri la un moment dat,sa crezi ca este o binecuvantare,sa-i multumesti lui Dumnezeu pentru aceasta iar dupa sa realizezi ca acel lucru nu a fost chiar o binecuvantare?Mie personal,da.Stiu ca Dumnezeu nu vrea sa ne tina intr-o cusca,dar oare nu noi ne rugam sa ne fereasca de cele rele?Asta e intrebarea,de ce uneori cand imploram sa fim feriti de rele nu le putem ocoli totusi?Oricum eu personal cred ca ar fi fost mai bina sa fim tinuti ca intr-o cusca.Fara suferinta,fara ura,fara necredinta,nimic din toate acestea nu ar fi existat.
Reply With Quote