Citat:
În prealabil postat de AlinB
Noi ortodocsii totusi credem ca Biserica a ramas una.
Neoprotestantii sunt mai confuzi in privinta asta.
|
Sunt destul de putini NP confuzi in aceasta privinta. La ei se da multa invatatura si in general clara. Chiar daca, in opinia ta, cu unele mici greseli :).
Si opinia mea este ca Biserica este una pe intreg pamantul si in toate veacurile. In mai toate bisericile locale se spune insa ca numai credinciosii din confesiunea lor alcatuiesc biserica. Acesta, dupa parerea mea, este doar semnul unei imaturitati spirituale sau dorinta conducatorilor de a-si pastra oitele in staul. Aceasta dorinta nu este una rea.
Dar a afirma ca BO sau BC sau NP detin excusivitate asupra mantuirii sau a raiului, este, desigur, un neadevar.
Citat:
Nu si daca i se repeta obsesiv ca mantuirea vine prin credinte, nu prin fapte. Ca omul nu poate sa adauge nimic cu fapta la ceea ce este darul lui Dumnezeu.
Iti convine sau nu, asta e mesajul protestant. Tu poate n-ai cazut in capcana asta, dar mesajul din pacate exista.
|
Stiu ca exista si nu imi convine. Dar nu este generalizat. De multe ori in multe biserici se subliniaza importanta faptelor. Eu o subliniez.
Citat:
Depinde ce intelege fiecare prin "crezul apostolic".
|
Crezul Apostolic e atat de frumos si de clar...
Trebuie doar crezut, aproape ca nu mai are nevoie de explicatii.
Citat:
Noi consideram ca este imposibil in maniera penticostala, ca referire la cultul penticostal. :)
|
Este pozitia majoritara in crestinism. Fiecare biserica crede ca in celelalte e imposibil sa...
Stiu ca eu apartin unei minoritati care crede altfel: In afara de biserica mea, mai este posibil si in BO si in BC.