Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 12:41:01
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Noi ortodocsii totusi credem ca Biserica a ramas una.
Neoprotestantii sunt mai confuzi in privinta asta.
Sunt destul de putini NP confuzi in aceasta privinta. La ei se da multa invatatura si in general clara. Chiar daca, in opinia ta, cu unele mici greseli :).

Si opinia mea este ca Biserica este una pe intreg pamantul si in toate veacurile. In mai toate bisericile locale se spune insa ca numai credinciosii din confesiunea lor alcatuiesc biserica. Acesta, dupa parerea mea, este doar semnul unei imaturitati spirituale sau dorinta conducatorilor de a-si pastra oitele in staul. Aceasta dorinta nu este una rea.
Dar a afirma ca BO sau BC sau NP detin excusivitate asupra mantuirii sau a raiului, este, desigur, un neadevar.

Citat:
Nu si daca i se repeta obsesiv ca mantuirea vine prin credinte, nu prin fapte. Ca omul nu poate sa adauge nimic cu fapta la ceea ce este darul lui Dumnezeu.

Iti convine sau nu, asta e mesajul protestant. Tu poate n-ai cazut in capcana asta, dar mesajul din pacate exista.
Stiu ca exista si nu imi convine. Dar nu este generalizat. De multe ori in multe biserici se subliniaza importanta faptelor. Eu o subliniez.

Citat:
Depinde ce intelege fiecare prin "crezul apostolic".
Crezul Apostolic e atat de frumos si de clar...
Trebuie doar crezut, aproape ca nu mai are nevoie de explicatii.

Citat:
Noi consideram ca este imposibil in maniera penticostala, ca referire la cultul penticostal. :)
Este pozitia majoritara in crestinism. Fiecare biserica crede ca in celelalte e imposibil sa...

Stiu ca eu apartin unei minoritati care crede altfel: In afara de biserica mea, mai este posibil si in BO si in BC.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13