Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
cei a caror gandire merge impotriva invataturii Bisericii, ar putea fi incadrati ca si schismatici, chiar daca n-au intrat intr-o secta si isi spun neaparat "baptisti", "penticostali", "adventisti", etc.
Sper ca macar acesta chestiune e lamurita.
|
Ce intelegi prin invatura Bisericii( lui Hristos)? Eu inteleg ca fiind invatatura lasata de Hristos si Sfintii Sai Apostoli. De asemenea, cred ca aceasta invatatura este, in mod sigur, suficienta pentru a raspunde oricaror aspecte legate de viata de zi cu zi si pentru a mosteni Imparatia lui Dumnezeu si viata vesnica. Aceasta invatatura se gaseste numai in Sfanta Scriptura.
"din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sã-ti dea īntelepciunea care duce la mīntuire, prin credinta īn Hristos Isus. Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu si de folos ca sã īnvete, sã mustre, sã īndrepte, sã dea īntelepciune īn neprihãnire, pentru ca omul lui Dumnezeu sã fie desãvīrsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare bunã."(2 Timotei 3:15-17)
Cred ca este corect sa concluzionam: invatatura Bisericii este invatatura Sfintei Scripturi. Sau,crezi ca Sfanta Scriptura este incompleta? Are cumva nevoie de adaosuri sau de invataturi inlocuitoare (numite "invatatura bisericii")?