![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai obiectii, la ce am scris, te rog sa le expui. De altfel ti-am dat si un material sa-l citesti in care chestiunea este expusa mai pe larg. N-ai aratat ca ai fi interesata. Sa te prefaci ca n-ai vazut ceea ceea ce am scris si sa repeti aceeasi intrebare, cum faci mai sus, este lipsa de bun simt si chiar nu ma simt "stimulat" sa continui o astfel de discutie. Last edited by AlinB; 07.05.2010 at 12:18:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
14. Toți aceștia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile și cu Maria, mama lui Iisus și cu frații Lui. Noi nu suntem chiar in acelasi cuget, ca sa zic asa, in general, adica nici NP unii cu altii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica n-ai citit sau ai uitat deja. Daca nu esti de acor sa asculti argumentele altuia, nu inteleg de ce te mai prefaci ca vrei sa sustii un dialog? Vezi ca ti-am pus si link in postarea anterioara unde gasesti ceea ce am scris deja pe chestiune asta. Daca vrei sa citesti si sa porti o discutie la obiect. Atunci astept obiectii. Esti de acord cu ce am scris, sau nu. Pe urma trecem daca vrei mai departe. Asta doar daca iti place sa te auzi vorbind..e altceva. Last edited by AlinB; 07.05.2010 at 12:23:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
48. Cine sunt membrii Bisericii?
Din Biserica fac parte toti cei botezati cu botezul crestin, adica in numele Sfintei Treimi, care cred in Domnul nostru Iisus Hristos, care marturisesc aceeasi credinta, care se impartasesc cu aceleasi Sfinte Taine, care aduc aceeasi inchinare lui Dumnezeu si stau sub carmuirea vazuta a aceleiasi ierarhii bisericesti. Nu numai dreptii ci si pacatosii fac parte din Biserica; dar pacatosii sunt membrii sau madulare bolnave ale Bisericii. Si nu numai credinciosii vii ci si cei morti care au adormit in credinta sunt membrii ai Bisericii. Nu mai fac parte din Biserica ereticii si schismaticii, pentru ca, desi au fost botezati, ei s-au rupt de Biserica prin credintele lor ratacite, prin invataturi desarte si prin neascultare de carmuirea Bisericii. Ereticii si schismaticii au parasit calea cea dreapta; ei sunt stricatori de Biserica si de aceea vor fi osanditi (Tit 3, 10-11; 1 Corinteni 3, 17). Dintre membrii Bisericii de dupa moarte unii se deosebesc de ceilalti prin inaltimea la care s-au ridicat in trairea virtutilor crestine. Acestia sunt sfintii bineplacuti lui Dumnezeu. Ei sunt cinstiti in mod deosebit de Biserica. http://www.credo.ro/catehism2.php?q=48 Doriana, daca iti face placere cumva, si cei a caror gandire merge impotriva invataturii Bisericii, ar putea fi incadrati ca si schismatici, chiar daca n-au intrat intr-o secta si isi spun neaparat "baptisti", "penticostali", "adventisti", etc. Sper ca macar acesta chestiune e lamurita. Last edited by AlinB; 07.05.2010 at 12:26:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In momentul in care eu decid ca-mi fac biserica mai la vale, ca modific nitel doctrina, deja sunt in alt duh (de dezbinare, razvratire, impotrivire, de-astea) si nu sunt in comuniune de credinta cu cei cu care am fost pana acum jumatate de ora (ca daca eram, nu plecam). http://www.ortho-logia.com/Romanian/Biserica.htm PS: ideea e nu ca suntem in acelasi cuget in 3 din 8 puncte. Cuget si comuniune e atunci cand suntem in acelasi duh in privinta tuturor celor 8. Ca ei cand s-au dus si s-au rugat in acelasi cuget, cred ca erau toti de-acord unii cu altii si-n comuniune completa (cata putea fi in acel moment), daramite dupa pogorarea Duhului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ca parte vazuta Biserica are 3 parti: "1. Invatatura de credinta 2. Ierarhia - stabilita musai prin succesiune apostolica 3. Credinciosii care adera la invatatura de credinta si respecta ierarhia " Bun. Care este mireasa din acestea trei? [te-am mai intrebat si aiuitat sa raspunzi, apropo de discutie la obiect]. Invatatura nu poate merge la ceruri. Ierarhia nu va mai fi valabila in ceruri. Deci nu sunt acestea Mireasa. Raman credinciosii care adera la invatatura de credinta si respecta ierarhia . Dintre acesti credinciosi TOTI merg in cer?
|
|||
|
|||
![]()
Te rog sa argumentezi cu pasaje din Sf. Scriptura definitia asta a ta cum ca Biserica vazuta, este "mireasa care merge in Cer" sau ceva de genul asta care tot repeti obsesiv pe urma mai discutam despre aspectul asta.
Sau sa te hotarasti daca vrei sa vorbim despre Biserica ca o realitate concreta pe care o putem identifica in lume sau vorbim de ceva cvasi-abstract si in definitiv fara utilitate practica. |
|
|||
|
|||
![]()
Te asigur ca acum sunt mai aproape de ortodoxie decat atunci cand ma numeam ortodoxa.
Si chiar daca acceptam ca am plecat de undeva, uita-te si tu ca acum sunt aici printre ortodocsi si sunt destui care ar dori sa ma vada plecata, in timp ce se fac ca ma cheama... ![]() Baietii mei de obicei sunt in dezacord in 9 din 10 puncte. Dar sunt tot copiii mei, caci cand ii chem ma asculta si vin si fac ce le spun...Si, mai presus de toate, sunt ai mei pentru ca i-am nascut...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 07.05.2010 at 12:54:40. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|