View Single Post
  #164  
Vechi 08.05.2010, 11:27:44
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit

M-am obisnuit ca in fiecare saptamana, cel putin o data, sa gatesc ceva dulce: prajituri,creme, inghetata, budinca… dar nici eu nici sotul nu mancam dulciuri :)). Adica mie imi trece pofta doar stand in bucatarie, iar sotul meu abia daca gusta si asta doar asa ca sa nu simt eu ca muncesc degeaba….dar vad ca nu pot renunta la placerea de a gati prajituri.

Astazi am facut o sarlota cu ciocolata si spuma de capsune .. poate incearca cineva retetele dupa care le-am preparat eu.

Sarlota de ciocolata cu nuca

Ingredinte:
200 gr. zahar pudra, 200 gr. unt, 200 gr. ciocolata, 2 pachetele zahar vanilat, 100 gr. nuci, 1 buc. lamaie, 2 tablete de ciocolata, 3 pahare smantana

Mod de preparare
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena. Nucile taiate extrem de fin sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamai. Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecandu-se continuu pana se obtine o crema consistenta. Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru citeva ore.

Spuma de capsune

500 g de capsune, 100 g de zahar, 3 albusuri de ou, 100 g de zahar pudra.

Se aleg capsunele, se presara cu zahar si se pun la frigider. Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, batand mereu. Se adauga si capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se amesteca si se bat ca o spuma. Se asaza in cupe si se decoreaza cu capsune.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)

Last edited by casiana; 08.05.2010 at 11:30:56.
Reply With Quote