Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 08.05.2010, 11:27:44
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit

M-am obisnuit ca in fiecare saptamana, cel putin o data, sa gatesc ceva dulce: prajituri,creme, inghetata, budinca… dar nici eu nici sotul nu mancam dulciuri :)). Adica mie imi trece pofta doar stand in bucatarie, iar sotul meu abia daca gusta si asta doar asa ca sa nu simt eu ca muncesc degeaba….dar vad ca nu pot renunta la placerea de a gati prajituri.

Astazi am facut o sarlota cu ciocolata si spuma de capsune .. poate incearca cineva retetele dupa care le-am preparat eu.

Sarlota de ciocolata cu nuca

Ingredinte:
200 gr. zahar pudra, 200 gr. unt, 200 gr. ciocolata, 2 pachetele zahar vanilat, 100 gr. nuci, 1 buc. lamaie, 2 tablete de ciocolata, 3 pahare smantana

Mod de preparare
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena. Nucile taiate extrem de fin sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamai. Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecandu-se continuu pana se obtine o crema consistenta. Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru citeva ore.

Spuma de capsune

500 g de capsune, 100 g de zahar, 3 albusuri de ou, 100 g de zahar pudra.

Se aleg capsunele, se presara cu zahar si se pun la frigider. Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, batand mereu. Se adauga si capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se amesteca si se bat ca o spuma. Se asaza in cupe si se decoreaza cu capsune.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)

Last edited by casiana; 08.05.2010 at 11:30:56.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 08.05.2010, 11:33:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
.Spuma de capsune

500 g de capsune, 100 g de zahar, 3 albusuri de ou, 100 g de zahar pudra.

Se aleg capsunele, se presara cu zahar si se pun la frigider. Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, batand mereu. Se adauga si capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se amesteca si se bat ca o spuma. Se asaza in cupe si se decoreaza cu capsune.
Nu am un emoticon pofticios. Sa stii ca acum ma duceam la piata. Imi voi cumpara si capsuni si voi incerca reteta ta, care pare a fi foarte usoara si foarte gustoasa, yummy!!!
Multumesc.
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 08.05.2010, 11:35:00
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nu am un emoticon pofticios. Sa stii ca acum ma duceam la piata. Imi voi cumpara si capsuni si voi incerca reteta ta, care pare a fi foarte usoara si foarte gustoasa, yummy!!!
Multumesc.
Da, chiar se face f repede si e f buna la gust si sanatoasa ca doar e din fructe :)
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #4  
Vechi 08.05.2010, 16:03:38
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Da, chiar se face f repede si e f buna la gust si sanatoasa ca doar e din fructe :)
Asa este! Eu am pus in cupa o bucatica de tort tiramisu si apoi am turnat peste ea spuma de capsuni! Minunat gust! Multumesc!
Attached Images
File Type: jpg cupe.jpg (43,8 KB, 13 views)
File Type: jpg DSCN0662_056.jpg (24,1 KB, 14 views)
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 08.05.2010, 16:25:53
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.112
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Asa este! Eu am pus in cupa o bucatica de tort tiramisu si apoi am turnat peste ea spuma de capsuni! Minunat gust! Multumesc!
Arata foarte bine...!!! Cred ca e si foarte gustos!
Reply With Quote
  #6  
Vechi 08.05.2010, 21:07:07
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Asa este! Eu am pus in cupa o bucatica de tort tiramisu si apoi am turnat peste ea spuma de capsuni! Minunat gust! Multumesc!
Ma bucur ca ti-a placut :)
Ce reteta ai folosit la tort tiramisu? Eu fac doar prajitura tiramisu..aia cu piscoturi... tort n-am facut niciodata.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #7  
Vechi 09.05.2010, 15:23:28
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Ma bucur ca ti-a placut :)
Ce reteta ai folosit la tort tiramisu? Eu fac doar prajitura tiramisu..aia cu piscoturi... tort n-am facut niciodata.
Eu l-am luat din comert...
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 09.05.2010, 16:16:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu l-am luat din comert...
Adaptează-te crizei , și apoi prin trudă vei deveni o gospodină și o viitoare soție , mămică și bunicuță iscusită, adorată și îndrăigită . . . N-a mers emoționul ( dar e cel ce face cu ochiul. . . )
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #9  
Vechi 08.05.2010, 11:33:46
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit Cartofi gratinati

1 kg de cartofi, 200 g de salam, 200 g de cascaval, 200 g de telemea, 30 g de unt, 100 ml de smantana, 1 ou, sare, piper.

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare, se scurg, se curata si se taie felii. Se unge cu unt un vas si se asaza un strat de cartofi. Se acopera cu 100 de g de cascaval taiat felii, salamul taiat cubulete si jumatate din cantitatea de branza. Se potriveste de sare si piper. Se repeta operatiunea, alternand ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. Se toarna deasupra smantana amestecata cu oul si se pune cascavalul ramas. Se da la cuptor, incalzit in prealabil, pana se aureste suprafata compozitiei.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #10  
Vechi 09.05.2010, 04:11:09
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Spuma de capsune

500 g de capsune, 100 g de zahar, 3 albusuri de ou, 100 g de zahar pudra.

Se aleg capsunele, se presara cu zahar si se pun la frigider. Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, batand mereu. Se adauga si capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se amesteca si se bat ca o spuma. Se asaza in cupe si se decoreaza cu capsune.
Cand eram copil mancam la cofetarie prajituri cu spuma de zmeura. Casiana, cu reteta aceasta mi-ai adus aminte de acele prajituri minunat de dulci. Am incercat sa le fac cu doua foi de aluat frantuzesc; foile mi-au iesit bine, dar spuma nu a fost asa tare si practic dupa scurt timp s-a scurs dintre foi. Stiti cumva ce am gresit in prepararea spumei? Sau ce trebuie sa fac, ca spuma sa se mentina tare si spumoasa?
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26