Subiect: "foarte ciudat"
View Single Post
Vechi 09.05.2010, 23:24:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Diferenta este ca sunt doua biserici distincte si, in timpurile pe care le traim, e bine asa.
In orice alte timpuri nici nu poate fi altfel.
Ar fi suficient de exemplu sa ne raportam la chestiunea Cinei si prapastia devine evidenta si elementul central dupa care putem judeca unitatea - comuniunea Euharistica - devine imposibila.

Citat:
Diferentele doctrinare sunt relativ putine. Aproximati 80% din dogmatica este aceeasi. De cele mai multe ori diferentele sunt accentuate pentru a creea identitate confesionala (doar la penticostali, normal).
Este o vorba: "diavolul se ascunde in detalii".
Si o diferenta de 1% ar fi fost suficienta pentru o ruptura radicala si nu ca un moft ci pe buna dreptate.

Daca ai studiat Istoria Bisericii cred ca stii despre ce vorbesc.

Citat:
Duhul Sfant il au si ortodocsii, noi cinstim Sfanta Treime o cinstim pe Maica Domnului, ii cinstim pe sfinti si cinstim Sfanta Cruce.
Noi nu suntem atat de binevoitori
Consideram ca penticostalii NU au Duhul Sfant, desi Duhul Sfant poate lucra in inima unora, asa cum lucreaza si in inima paganilor de exemplu, indemnandu-i spre cele bune, dar nu este lucrarea sfintitoare din Biserica.

As fi curios CUM o cinstiti concret pe Maica Domnului si pe care sfinti si cum va manifestati cinstirea pentru Sfanta Cruce.

Citat:
Doar ca asa cum pastorii penticostali zic despre ortodocsi ca se inchina icoanelor si nu lui Dumnezeu tot la fel preotii ortodocsi spun despre noi ca nu cinstim sfanta Treime.
Sunt amabilitati reciproce.
Puteai gasi un exemplu mai bun. Nu am auzit de asa ceva.
Poate ca nu cinstiti Sfintii, pe Maica Domnului, asta e altceva.

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Deci toti facem prozelitism :)
NU deloc, consider ca meriti ceva mult mai bun decat lucrurile cu care te multumessti in prezent.

Citat:
Mi-ar place sa pot spune cum a fost botezul ortodox dar am mai explicat o data ca e ceva ce ma impiedica.

Dupa cum ai comentat aceea postare a mea mi-am dat seama ca nu ai inteles-o. Ce sa-i faci, se mai intampla.
Postarea respectiva (daca ne referim la acelasi lucru) are multe nuante.
Asa cum am mai spus, odeea este pana la urma ca atat timp cat tu insuti esti lipsit de har, nu poti conduce pe altii la o traire in har.
Iar restul este simplu moralism din care crestinismul daca lipseste nu se observa mare diferenta.
Reply With Quote