1. Explicatia se centreaza in jurul ideii de "familie crestina".
Adica care si-a pus nadejdea in Dumnezeu.
Daca unul din cei doi si-a pus nadejdea in vodka slaba speranta sa mai aplici reguile convietuirii crestine, ce sa mai zici sa-i convingi sa aplice metode anticonceptionale naturale..
Deci?
2. Poate al 4lea copil n-ar strica balanta ci l-ar convinge pe Dumnezeu ca va puneti mai mult nadejdea in El decat va lasati convinsi de "realitatea imediata". Si ajutorul nu s-ar lasa asteptat.
Eu am convingerea ca fiecare copil este o binecuvantare si este insotit de binecuvantari de la Dumnezeu.
3. Din pacate ceea ce spuneti (se ia placerea, se refuza responsabilitatea) se intampla si cu metodele anticonceptionale "naturale".
Conform regulilor enuntate de dvs. ar trebui in egala masura condamnate.
Diferentele sunt doua si nu pledeaza in favoarea ideii dvs.:
a). gradul de certitudine, adica cu ele ramai un procent cu care poti gresi urat de tot cu sanatatea ta sau a potentialului tau copil, asta insemnand si moarte.
Daca vreti, ceea ce recomandati are in plus "avantajul" moral de a fi un soi de ruleta ruseasca.
b). perioada - teoretic sunt temporare, practic ne mintim si pot fi f. bine definitive, precizez ca vorbim in cazul enuntate de mine, de afectiuni medicale pe viata.
4. Bune precizari, onestitatea doare uneori dar e mai buna decat sa ne dam dupa deget.
De acord cu ultima afirmatie INSA ar trebui complementata de sublinierea clara, inca inainte de a se ajunge la chestiune casatoriei, ca de fapt contraceptia nu e permisa decat in situatii extreme.
Ori, acest aspect am convingerea ca se evita, in orice caz impresia mea este ca nu se vorbeste despre el cat despre condamnarea contraceptivelor sau/si prezervativului.
Last edited by AlinB; 09.05.2010 at 23:58:18.
|