Citat:
În prealabil postat de Doriana
Draga mea, nu am judecat , ci am spus ca nu as face niciodata asa ceva. A nu judeca nu implica a imbratisa orice practica. Si nu stiu daca sunt mai cunoscatoare decat ei. Stiu cateva lucruri, atat cat a binevoit Dumnezeu sa ma lumineze, dar atat cat cunosc fac , si o fac din convingere, nu pentru ca am auzit de la altii.
Nu stiu cat de credinciosi au fost domnitorii si muzicienii enumerati de tine, despre Brancoveanu cred ca a fost un mare sfant. Sunt domnitori si muzicieni care nu s-au lepadat de alte credinte, dar asta nu inseamna neaparat ceva.
Cat despre mine, am mai spus ca nu m-am lepadat de credinta ortodoxa, deoarece nu am cunoscut-o. Si nici nu e corect spus "credinta de culoarea X". Exista o singura credinta, in Hristos, pe ea s-a intamplat sa o cunosc in afara mediului ortodox si inca nu am parasit-o. Si sa-mi ajute Dumnezeu sa nu o parasesc.
P.S. Sunt romanca. :)
|
Bineinteles ca au fost credinciosi ,dar e sufiecient sa vezi ca au construit biserici.
Si apoi pe vremea aceea credinta era o componenta a vietii fiecarui domnitor ,ei aveau duhovnic si se sfatuiau cu episcopii ,chiar si cei mai rai dintre domnitori.
Iti dau doua citate despre George Enescu :
Citat dintr-o scrisoare:
„Aceasta mă bucură, că eu pot comunica cu bunul Dumnezeu, cu muzica mea, pentru că eu sunt un om profund religios, cred, sunt un simplu și umil credincios, dar dintre cei mai fervenți, toate le fac cu credință și iubire pentru El.“
În testamentul său din 1945 și-a exprimat foarte clar dorința de a fi înmormântat creștinește, adăugând cu creionul pe spatele plicului sigilat, lăsat lui Romeo Drăghici: „Doresc ca înmormântarea mea să fie cât mai simplă, în schimb, să se dea cât mai multe pomeni și daruri. George Enescu, în 14 iulie 1945.“ a