Citat:
Īn prealabil postat de Anytza
cum arata asta?
|
Ce, spectrul?
Citat:
Da, dar nu se stie exact cat de mare e Universul, sau ce forma are.
|
Asa este, deductiile se fac pe baza universului la care avem acces, pentru universul la care avem acces.
Citat:
Deci nu a fost demonstrata...
|
Nu a fost demonstrata, existenta ei ar explica acele observatii (cele 8 de care aminteam, plus una pe care am vazut-o chiar acum si se refera la predictia pe baza materiei negre a distributiei de galaxii eliptice si spiralate in univers))
Citat:
Vrei sa spui "roi"  . nu mi se pare logic. pe ce se bazeaza ipoteza? daca unele s-au consumat , poate ca si altele au aparut la intevale diferite de timp, altele o sa mai apara, si sunt miliarde, nu 10-20.
|
Da, roiuri :)
Stelele nu apar din nimic.
Pentru clusterele mai apropiate se folosesc alte metode de masurare a distantei (cu ajutorul paralaxei), verificindu-se astfel ipotezele folosite pentru clusterele mai departate.
Citat:
Cine a definit formele galaxiilor si pe ce studiu? de unde se stie ca sunt simple? poate ca una cu spirale ajunge sa se stranga in una mai rotunda...
Da, sunt vechi, dar asta nu inseamna "evolutie".
|
Galaxiile evolueaza din cauza a trei motive:
-evolutia pasiva (data de evolutia individuala a stelelor componente)
-evolutia seculara data de rearanjarea dinamica a maselor in interiorul galaxiei, sub influenta maselor ce o compun
-evolutia data de mediu, prin influentarea galaxiilor intre ele
Diverse simulari pe calculator ne pot indica sensul de evolutie al morfologiei unei galaxii, si ea este de la o masa difuza si iregulata la o spirala sau eliptica cu diverse simetrii.
Citat:
dar de unde stiu ei ca e de la bb, si nu din alta parte?
|
Nu stim. Dar stim ca in cazul BB trebuia sa existe aceasta radiatie, exact in aceasta forma si aceasta temperatura. Daca Dzeu crea un univers tinar, nu era nevoie sa il doteze cu aceasta radiatie, probabilitatea sa existe aceasta radiatie e foarte mica.