
10.05.2010, 15:55:58
|
|
Citat:
În prealabil postat de Doriana
Se produce la fel ca si la alte culte care primesc acest dar. Anume, credinciosul, in timp ce se roaga, primeste de la Duhul Sfant vorbire inspirata in alta limba decat cea materna. Se primeste cam cum se primeste o proorocie.
Nu e neaparata nevoie in general. Este un dar al Duhului Sfant
"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește."
Asa cum Dumnezeu a incurcat oamenilor limbile sa nu se mai inteleaga la turnul Babel, iata ca acum Dumnezeu da posibilitatea oricarui om sa poata intelege si vorbi limba altui popor asa cum o intelege El, fara translator. Desigur, aceasta se intampla la o scara mult mai mica, in functie de credinta fiecarui om.
Asa cum Duhul Sfant vorbeste oamenilor in diferite limbi, asa da si credinciosului. E o caracteristica a Duhului Sfant care se rasfrange asupa credinciosului.
Daca aceasta vorbire e talmacita prin darul de talmacire, vorbirea echivaleaza cu o proorocie. Daca nu este tradusa, ea ramane o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine intr-o alta limba. Posibil ca oamenii sa nu o inteleaga, dar fiintele ceresti transcend limbile si inteleg ceea ce se spune.
Absolut. Asta nu anuleaza darul.
Uneori da , uneori nu. Depinde daca are darul de talmacire, sau daca macar cunoaste cat de cat limba vorbita.
|
Multumesc, Doriana! Acum m-am mai lamurit. Inteleg, deci ca vorbirea in limbi nu este daruita tuturor credinciosilor penticostali. Si cei care nu sunt cercetati de Duhul nu sunt dispretuiti de cei daruiti, nu? Nu sunt considerati pacatosi, nedemni, inteleg eu...
|