![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței. Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh; Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor. Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește." Asa cum Dumnezeu a incurcat oamenilor limbile sa nu se mai inteleaga la turnul Babel, iata ca acum Dumnezeu da posibilitatea oricarui om sa poata intelege si vorbi limba altui popor asa cum o intelege El, fara translator. Desigur, aceasta se intampla la o scara mult mai mica, in functie de credinta fiecarui om. Asa cum Duhul Sfant vorbeste oamenilor in diferite limbi, asa da si credinciosului. E o caracteristica a Duhului Sfant care se rasfrange asupa credinciosului. Daca aceasta vorbire e talmacita prin darul de talmacire, vorbirea echivaleaza cu o proorocie. Daca nu este tradusa, ea ramane o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine intr-o alta limba. Posibil ca oamenii sa nu o inteleaga, dar fiintele ceresti transcend limbile si inteleg ceea ce se spune. Citat:
Uneori da , uneori nu. Depinde daca are darul de talmacire, sau daca macar cunoaste cat de cat limba vorbita.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|