Citat:
În prealabil postat de lacrimi
Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu? Exact, Doriana. Incepi sa intelegi...
|
Citat:
În prealabil postat de costache marilena
Eu cred ca da, sora Lacrimi, pt ca luand expresia "ad literam" inseamna ca vorbesti in limbi (engleza). Si asta ai obtinut-o prin cu efortul tau, prin voia Domnului si ajutorul Sfintei Treimi. Nici un cuvant n-am putea rosti fara voia si ajutorul lui Dumnezeu.
|
Citat:
În prealabil postat de florin1966
nui mai placea lui dumnezeu cum suna romaneste?
|
Citat:
În prealabil postat de gabriela8
Hmmm... buna intrebare. Pai daca ar vorbi romaneste nu ar mai avea "darul limbilor" si daca nu ar mai exista acest "dar" cultul si-ar pierde orice farmec 
|
Citat:
În prealabil postat de lacrimi
Da, buna intrebarea. Doar in adunari sunt doar romani. De ce alte limbi?...
|
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Uite, in cazul meu...nu pot sa ma inchin in limba germana, deci nu imi place, nu imi suna, si pot sa ma rog numai in limba romana, e cea mai dulce pentru mine.
|
1. Fiecare credincios il poate lauda pe Dumnezeu in limba lui materna. Este normal sa ti se para limba cea mai potrivita sa il lauzi pe Dumnezeu. Si eu am stat cativa ani in Turcia. La biserica, se canta in turca. E adevarat ca se afisau cuvintele pe videoproiector dar, la inceput nu le intelegeam si...cantam si eu cuvintele dar...nu puteam avea nici o traire duhovniceasca.
2. Apoi noi putem, cu ajutorul lui Dumnezeu sa invatam o limba straina. Mergem la o scoala de limba, consultam dictionare, auzim la radio sau la tv limba respectiva, etc. Dintr-un punct de vedere tot darul lui Dumnezeu este, pentru ca El te-a ajutat sa o inveti.
3. Cu totul diferit de cele de mai sus este darul vorbirii in limbi.
Nu inveti tu aceasta limba, o rostesti in rugaciune fara sa o fi stiut inainte.
Asa a fost darul primit de Sfintii Apostoli. Nu era o limba invatata de ei anterior, ci atunci, spontan, il laudau pe Dumnezeu intr-o limba necunoscuta de ei.