![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Desigur...daca vorbesti sub inspiratia Duhului Sfant fara sa fi cunoscut limba dinainte...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca da, sora Lacrimi, pt ca luand expresia "ad literam" inseamna ca vorbesti in limbi (engleza). Si asta ai obtinut-o prin cu efortul tau, prin voia Domnului si ajutorul Sfintei Treimi. Nici un cuvant n-am putea rosti fara voia si ajutorul lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exact, sora Marilena. Asta ziceam si eu. Chiar daca "altii" inteleg prin asta altceva....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbirea prin Duhul se face sub inspiratie Duhului Sfant la un moment dat , tot meritul cunoasterii acelei limbi revine Domnului, caci omul nu a cunoscut limba mai dinainte .
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
In opinia mea, si daca gresesc, ma iertati, a face un lucru cu care nu esti deprins,adica neinvatat de mai inainte (vorbirea in limbi, tamaduirea, etc.)sunt (aproape )imposibile oamenilor obisnuiti. Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa. Totul este posibil atunci cand Domnul te ajuta sa inveti o limba straina si sa talmacesti celor necunoscatori, sa inveti medicina si sa tamaduiesti. Dumnezeu, Harul Sf. Duh ajuta sa deprinzi aceste indeletniciri pe care sa le folosesti spre a face bine tie si aproapelui. Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...
Da, asta se intampla doar sfintilor, celor care prin post si rugaciune indelungata, prin nevointe si viata curata au ajuns la asemenea imbunatatire. Si nici ei n-au fost atat de siguri ca merita acest dar. Dar nu stim noi voia Domnului si socotelile Lui nu ne este dat noua sa le cunoastem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Amin |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
" Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea. Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu." Ioil 3 Dupa cum vezi, nu e vorba de sfinti, ci de marea gloata de oameni [fii, fiice, robi , batrani] peste care Dumnezeu a hotarat sa reverse Duhul Sau in aceste zile din urma.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 10.05.2010 at 17:09:32. |
|
|||
|
|||
![]()
De exemplu, pe langa limbile pe care nu le-am recunoscut , am auzit personal si engleza, portugheza, olandeza, spaniola, turca ...
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|