View Single Post
Vechi 11.05.2010, 17:43:36
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner
Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Cu omul mândru de prostia și necredința lui. Căci omul prost, parcă nici nu-i prost destul dacă nu e și fudul... căci cu ironia crede el că-i crește fudulia dar cum de nu vede că defapt cu ironia își furgăsește pălăria frecând bălăria, adică menta, caci nu degeaba e scris prin pobor că mai bine dai școala cu clisă, cu slănină, ca s-o mânce câinii, că altfel ai să ajungi să tai frunze la câini... Deci cum să facă Domnul cu neamul cel mândru, viclean și desfrânat și care se îmbată mereu de putoareoare pentru puteroareoare? Cum să facă cu ei să nu-și taie ei singuri craca de sub picioare?
Nu era nevoie să-ți faci autocritica, pentru că oricine se prinde imediat ce vede cum scrii. Stâlcești cuvinte și faci pe nebunul, ca să fii cât mai convingător. Nu te mai strădui. Se vede de la o poștă. Iar de la putoareoare și puteroreoare se mai și simte.
Speram totuși să nu se prindă cineva decât de Dumnezeu, dar tu zici că se prind... cu mâinile de cap? Deci se vede de la o poștă că sunt convingător? Păi să știi că dacă e așa atunci sigur e un dar de sus, nu o fac intenționat... ci pur și simplu mă mir în felul meu de ce poate să debiteze echipa de savante aristocrate dar și lingviste pe deasupra la nesfârșit. Deci nu mă strădui preatare, doar că e cam greu să țiu pasul cu ele, că se pare că au o râvnă uimitoareoare... și repetă la nesfârșit cuvinte de efect ca să pavolvicieze scrierile Lui Dumnezeu, deci vor efect, dar efectul va fi viceversa, vicentoarsa, viceglobulpământesc, stop și sighi.

Deci se simte că sunt necredincios și leneș și tiran? Ce să-i faci, e greu de scos afară iubirea mândriei și lăudăroșeniei și iubirea de închipuite aprecieri ce pare că ar veni de la oameni deși e clar că vin de la vise, vise deșarte... E greu dar nu imposibil.

Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Da, asta ar fi pilda de scăpare, ca să plângem și să ne rugăm cu umilință ca să-și deschidă toți creștinii și toți românii inima căci altfel mergem fărăndoială și fărăgreș direct la țintă, în capcană... direct în iad...
Deci soluția ieșirii din criză este să ne umilim și să urmăm pe Dumnezeu.

Da, se scufundă din pricina datoriilor căci de 60 de ani de crunt torționarism și de închinări la faraon, și la uneltele lui ademenitoare, datoriile poporului față de Dumnezeu cresc neâncetat...

Dacă tu crezi că plângând la Zidul Plângerii și postind trei zile pe săptămână în loc de două, și bând apă în loc de untdelemn, ai să rezolvi criza, apăi spune-le și celorlalți, spune-le și grecilor, ca să stea linștiți săracii, să numai facă lupte de stradă. Dumnezeul Pucios este cu noi! Rămâne acum să dovedim că și noi suntem cu El, postind de trei ori pe săptămână. Cine vrea poate posti mai mult, nu cred că e interzis, ba e un bonus.
Dar de ce-L faci pe Dumnezeu stăpân nemilostiv cu cei datornici? Păi El i-a iertat pe toți de datorie, iar acum tu faci datoria la loc? Și crește neÂncetat? (învață să scrii românește, parcă n-ai terminat șicoala elementară)
Vsovivi, Vsovivi, pentru ce Mă prigonești?
Păi nu numai eu cred ci și Domnul, mai ales El, dar nu e vorba de zidul plângerii ci de zidul chinezesc, și nu ai voie să bei nici apă; păi două zile postea și fariseul, marți și joi, și cum atunci o să ai mai mare credință dacă
faci la fel cu el? Păi așa ne învăța părintele Cleopa în cărțuliile lui că dacă vrei să intri în Împărăție, atunci credința voastră trebuie să depășească credința fariseilor și cărturarilor. Dar criza vine de la necredință și neprimirea proorocilor; asta e ce să-i faci.

Păi cum să-i ierte dacă datornicii nu primesc proorocii, nu-și cer iertare, nu vin să se împace și nu vor să recunoască Adevărul? Cum? Cum să li se ierte și să nu li se mai ție datoria dacă nici măcar nu vin ci așteaptă ca să fie aduși de mascați? Mult prea târziu. Deci Dumnezeu a făcut mereu primul pas dar dacă omul s-a retras în tufe cum să-i șteargă lui datoriile? Iar de la sine ele nu dispar, nu se șterg ci cresc fiindcă dobânda curge, nu stă pe loc.

Dar să ști că asta e cea mai bună replică pe care mi-a dat-o cineva:
„Vsovivi, Vsovivi, pentru ce Mă prigonești?

Și atunci ce pot să răspund? decât:

„Iartă-mă Doamne dacă iar te prigonesc.”

Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 17:48:50.