Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Am citit si eu postarea doctoritei preotese sau a preotesei doctorite si m-a surprins f. mult. Eu personal am incercat o senzatie amara ,,ascultind-o" in sensul ca multa ei carte precum si multul timp pierdut cu aceasta nu i-a oferit profunzimea necesara unui ,,post" de preoteasa. Nici timpul petrecut alaturi de preot nu l-a folosit prea serios sau poate ca insusi preotul nu a stiut ce sa-i spuna ca sa o aduca la o traire superioara . Rasufla calm dar sesizabil egoismul propriu antitetic daruirii lui Hristos sau trairii reale in duh si adevar.
|

Zaharia,
sunt pur si simplu indignata de acest pasaj. Te rog reciteste-l si da-ti seama ce ai spus unei mame care era sa moara deja de cateva ori si care scrie din inima si sincer.
Cine esti tu ca sa o judeci? Nici chiar daca ai fi tu mama de care vorbesti mai jos nu ai avea dreptul.
Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Eu insa am sa va spun o alta poveste si am sa va arat o alta cale de a implinii mai inti poruncile lui D.zeu si mai pe urma a ne gindi la noi.
In orasul meu exista o mica comunitate de moldoveni (romani din Moldova si nu romani din Republica Moldova !) iar dintre acestia exista 8-10 familii avansat de credincioase si sub obladuirea unor buni duhovnici. Una din aceste familii a avut o fata suferinda de diabet inca de tinara dar care a fost descoperit ceva mai tirziu , adica dupa ce a reusit sa produca anumite complicatii . Datorita acestora a fost depistata boala de fond si a inceput tratamentul. Complicatiile insa au marcat sanatatea fetei . Ajunsa la virsta adultului tinar (24 ani) a cunoscut un baiat cu care s-a si casatorit incepindu-si astfel si viata sexuala . A fost avertizata cu brutalitate de catre medici ca nu are voie sa ramina gravida si cu atit mai mult sa nasca . Datorita educatiei religioase, a trairii curate ortodoxa, nu a folosit nici un contraceptiv sau cu atit mai mult abortiv. A ramas si gravida... Medicii au certat-o , au jignit-o , au amenintat-o ca isi pune viata in pericol procedind astfel si ca cel mai bine este sa avorteze deoarece exista chiar sansa sa adoarma pe vecie. A refuzat categoric sa-si omoare copilul raspunzind tuturor ca daca nici macar nu s-a impotrivit aparitiei unei sarcini cum ar crede acestia ca ar putea sa-si ucida pruncul. A avut o sarcina f. grea, cu citeva intrari in coma , cu aparitia insuficientei renale si trecerea pe rinichiul artificial (dializa), cu scaderea pronuntata a acuitatii vizuale , s.a.m.d. Medicii o sfatuiau zilnic sa avorteze deoarece va muri continuind asa plus ca copilul va iesi in cel mai fericit caz mort daca nu cumva cu mari malformatii sau cu avort spontan . Copilul a fost nascut la 27 de saptamini si cu 680 grame, adica total prematur si toti medicii au fost convinsi ca va muri in scurta vreme.La 10 saptamini dupa nastere , din cauza complicatiilor majore, mama a adormit in Domnul lasind in urma un sot absolut indurerat si un copil sanatos si frumos, bine recuperat si atit de viguros ca si cind ar fi fost nascut la termen. Asezata in sicriu mamica avea culoarea cerii , era moale si flexibila (rigiditatea cadaverica nu s-a instalat) si era usor calda. Dupa terminarea prohodului a schitat pe fata un discret zimbet sesizat de toata lumea. La doua zile dupa inmormintare tatal si bunica (mama fetei) au mers de au scos din maternitate copilul pe care medicii , fara de D.zeu, au dat asigurari ca nu va trai mai mult de 48 de ore dupa nastere.
Cine a pierdut sau cine a cistigat din acest mod de vietuire poate fi lesne sau din contra anevoie de dedus. Daca s-a mintuit sau nu aceasta tinara sotie , daca era nevoie de mintuire la virsta atit de frageda, daca era nevoie de un asa de mare pret pt. o mintuire, daca este nebunie , inconstienta sau viata in Hristos... sunt intrebari serioase care merg pina la a ne intreba daca exista D.zeu sau ce folos avem ca exista ? Adevarului i se raspunde cu adevar iar vietii cu viata in Hristos ... deoarece El exista, viu si adevarat pina in veacul veacului !
|
Bun, aceasta femeie poate fi considerata martira, si-a dat viata pentru copil.
Bravo ei. Insemana insa ca toate femeile ar trebui sa procedeze la fel, ca ar fi singura cale?
De altfel ce scria Dianami mai sus nu se referea la avort, a spus chiar ea ca ar fi exclus. Si ar fi vorba la ea de al patrulea copil, nu de primul.
Nici eu, cat de pacatoasa ma vedeti, nu as avorta daca as trai asa ceva. (cel putin asa cred acum, Dumnezue sa ma pazeasca)
Ea se referea la o noua sarcina, cara ar putea-o costa viata de data asta, lasand in urma in afara de eventualul copil daca scapa, inca trei...
Si spunea cu sinceritate ca i se pare ca nu are curajul de a mai trece printr-o asemenea incercare.
Tu esti necasatorit si probabil nu iti dai seama prin ce poate trece o familie. Eu iti pot spune ca pentru o mama, ideea de a-si lasa copiii timp de luni de zile cu altii, pentru ca ea este obligata sa stea la spital cu o sarcina cu probleme, este deja un cosmar.. Lasand la o parte celelalte.
In fine, ma abtin de la alte comentarii.