View Single Post
Vechi 13.05.2010, 14:57:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dianami Vezi mesajul
(...)
Iertati-ma pt. postarea lunga, am vrut doar sa expun un caz. Nu e deloc usor sa pui in practica teoria pe care o stii. Pana la urma de la Dumnezeu sunt toate.
Asta este genul de situatia de care discutam cu dl. M.D. acum cateva zile cand, consider eu, sterilizarea este necesara si justifciata medical.

Dumnealui sustine ca dpdv teologic ar fi o greseala, insa mai ramane de dezbatut chestiunea, probabil va intelege pana la urma.

Personal, consider ca sunteti f. in masura sa decideti pentru acest lucru si nu exista nici un motiv moral pentru care sa riscati sa lipsiti cei 3 copii de o mama si pe sotul dvs. de sotie + foarte probabil sa luati si al 4lea copil cu dvs.

Este o situatie diametral opus fata de a celui care a dechis topicul care ar fi apelat la astfel de metode pentru ca pur si simplu nu (mai) vroia copii..

Nu vad de ce ar fi potrivita abstinenta in cadrul casatoriei cand motivul principal pentru care Sf. Ap. Pavel recomanda casatoria celor care nu pot alege celibatul este culmea - nu facerea de copii ci ferirea de curvie.

Asta binenteles nu ofera o scuza celor care ar putea face copii dar se feresc pentru a avea o viata cat mai usoara.

A alege abstinenta in cadrul casatoriei cred ca pune pe cei doi intr-o situatie mai rea decat celibatul, cand cel putin se pot feri de prezenta persoanei care il/o pot tenta.

Ma refer binenteles la persoane active sexual, daca ambii sufera de lipsa de apetit sexual, fara doar si poate nu exista astfel de problema.

Last edited by AlinB; 13.05.2010 at 15:03:45.