Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
iar eu păcătosul mirean din poBOR abea am cercetat sumar să văd unde se află dreptatea?
|
Sumar ai cercetat, sumar ai cugetat, sumar ai decretat. Dacă te-a sfătuit cineva, rău sfat ți-a dat. Dacă le-ai scos din capul tău, rău cap ai avut.
|
Mulțumesc că zici așa dar așa fără nici un argumente, judecata ta de valoare e nulă, căci doar ți-am explicat care argumente sunt valide, sunt întregi și drepte... deci ție nu-ți convine Adevărul și atunci musai eu sunt ereticul. Păi voi nu pricepeți ce sunt ale sfinte Canoane și cum au fost ele dăruite de sfinții părinți:
-nu ca să ajungă închiziția la putere ci ele sunt sfaturi și îndreptări folositoare celor ce se ocupă de însănătoșirea sufletească! Deci sunt pentru bolnița Credinței dăruite ca să aibă duhovnicul dreptar și să știe drumul, cărarea cea îngustă, dar iată că voi le-ați băgat la inqqqiziție.
Păi nu spun sfinții părinți de la sinoadele respective: ''Părutu-ni-sa nouă...'' ? Deci ei le-au închegat spre folos și nu spre judecată! Căci judecat a și fost tot cel ce nu a primit pe Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu... căci lepădând dragostea sfântă va avea o viață întru întuneric, simplu. Și la sfârșit ''fiecare își va lua Lumina după viața pe care a dus-o''.
Deci dacă eu care am cercetat sumar am găsit pe Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu ca neîndoielnic vorbind și proorocind prin Trâmbițele Sale, atunci nu-i de mirare că voi care cu asta vă ocupați, cu studiul scripturilor, iată că voi nu L-ați cunoscut? Cum se poate? Poate nu ați fost atât de păcătoși ca mine ca să vă bucurați când ieșiți din mocirlă.