Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2010, 00:21:30
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

eu nu stiu care-i treaba cu aceasta credinta a celor de la Pucioasa, dar imi este simpatic vsovivi si am respect pentru credinta lui. Pare baiat de bun. :)
Vechi 15.05.2010, 07:48:22
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

212. Cum era perceput "Noul Ierusalim" de către Biserica Ortodoxă Română în anul 1992

Biserica Ortodoxă Română în anul 1992 – Date statistice:

Activitatea intenă a Bisericii Ortodoxe Române. Evenimente deosebite:
...
Preocupări și acțiuni ale clerului la activitatea social-caritativă, filantropică și de asistență religioasă:
...
Organizații cu caracter religios care funcționează cu binecuvântarea Patriarhiei Române:
1. Asociația “Oastea Domnului”;
2. Liga Tineretului Ortodox Român;
3. Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români;
4. Asociația Studenților Teologi Ortodocși Români;
5. Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe;
6. Frăția Ortodoxă Română;
7. Asociația Filantropică Medicală “Christiana”;
8. Așezământul “lumina satelor”.
Activitatea editorială a Bisericii Ortodoxe Române în sprijinul îndrumării și îmbunătățirii activității pastoral-misionare a clerului și al răspândirii dreptei credințe în rândurile credincioșilor:
...

Viața religioasă și morală a clerului și credincioșilor și relațiile cu celelalte culte:
  • Apariția mișcării religioase sincretiste de la Glodeni-Pucioasa “Noul Ierusalim”, în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu tendințe de sfâșiere a unității credinței și moralei Bisericii stămoșești. Această mișcare, cu tendințe centrifuge, ieșind din canonicitate și prezentând simptomele unei erezii, cu tendința de a se izola și închide în ea însăși, cu manifestări și practici oculte, proliferează și în alte zone din țară, în special în Moldova;
  • Au avut două alegeri de arhierei
...
Conservarea bunurilor Patrimoniului Bisericesc:
...
Învățământul Teologic:
...
(Datele de mai sus reprezintă un extras din Darea de seamă pe anul 1992 a Cancelariei Sfântului Sinod)
Vechi 15.05.2010, 12:00:08
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
212. Cum era perceput "Noul Ierusalim" de către Biserica Ortodoxă Română în anul 1992

Biserica Ortodoxă Română în anul 1992 – Date statistice:

Activitatea intenă a Bisericii Ortodoxe Române. Evenimente deosebite:
...
Preocupări și acțiuni ale clerului la activitatea social-caritativă, filantropică și de asistență religioasă:
...
Organizații cu caracter religios care funcționează cu binecuvântarea Patriarhiei Române:
1. Asociația “Oastea Domnului”;
2. Liga Tineretului Ortodox Român;
3. Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români;
4. Asociația Studenților Teologi Ortodocși Români;
5. Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe;
6. Frăția Ortodoxă Română;
7. Asociația Filantropică Medicală “Christiana”;
8. Așezământul “lumina satelor”.
Activitatea editorială a Bisericii Ortodoxe Române în sprijinul îndrumării și îmbunătățirii activității pastoral-misionare a clerului și al răspândirii dreptei credințe în rândurile credincioșilor:
...

Viața religioasă și morală a clerului și credincioșilor și relațiile cu celelalte culte:
  • Apariția mișcării religioase sincretiste de la Glodeni-Pucioasa “Noul Ierusalim”, în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu tendințe de sfâșiere a unității credinței și moralei Bisericii stămoșești. Această mișcare, cu tendințe centrifuge, ieșind din canonicitate și prezentând simptomele unei erezii, cu tendința de a se izola și închide în ea însăși, cu manifestări și practici oculte, proliferează și în alte zone din țară, în special în Moldova;
  • Au avut două alegeri de arhierei
...
Conservarea bunurilor Patrimoniului Bisericesc:
...
Învățământul Teologic:
...
(Datele de mai sus reprezintă un extras din Darea de seamă pe anul 1992 a Cancelariei Sfântului Sinod)

Deci ai văzut dumneata de unde venea potoarea acoperită bine cu nisisip?

Iată care este rodul celor 62 de ani de stalinism și ciaușism și hitlerism și nazism și leninism și ce mai vrei dumneata să adugi:

Au judecat pe Domnul și s-au scos pe ei vrednici și pe Domnul sectă și eres și diavol ce face dezbinare,

păi atunci nu se pune întrebarea care este diferența față de Ana și Caiafa și Pilpilat cel din Pontpont?

și nu se pune întrebarea că repede, nici după 62 de ani, au schimbate evanghelia care nu este alta decât Cuvântul lui Dumnezeu, transformând-o într-o evanghelie a lui mamaona ce slujește fățărniciei și păcatului... căci iată ce au cutezat, unii, nu dăm nume, să scrie ca și sentință:

la capitolul relații cu maimicii, băgându-i la alte culte:

''Apariția mișcării religioase sincretiste de la Glodeni-Pucioasa “Noul Ierusalim”, în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu tendințe de sfâșiere a unității credinței și moralei Bisericii stămoșești. Această mișcare, cu tendințe centrifuge, ieșind din canonicitate și prezentând simptomele unei erezii, cu tendința de a se izola și închide în ea însăși, cu manifestări și practici oculte, proliferează și în alte zone din țară, în special în Moldova;''

Deci apariția nu este apariție ci este pogorârea Domnului din Cer ca să aibă Tatăl oi căci altfel pe toate le-ar fi dus diavolul răpitor îmbrăcat în haină de sfințișor, direct în pierzare, și vezi așa au luat ei Oastea și celelate trâmbițe băgându-le sub ei, dar măcar dacă ar fi slujit ei lui Hristos, opărindu-se fainfrumos la părintele Ioan Iovan adică la Trâmbița Apocaliptică nr.5 cu care acum se laudă dar ieri l-au anatemizat, căci iată cum au procedat, au zis așa:

''Ori vă supuneți lui nenia cu pisisikaa din lesă ca să o liniștim pe tanti grijania, și să mergeți și voi după noi care ne închinăm lui înfrățindu-ne cu celelalte pisici și motani ori dacă nu atunci vom apela la autorități și o să vă desfințeze și o să vă confiscăm toate exact așa cum au pățit-o cei cu schitul Bistrița, biserica KGB și a lui Dogaru... căci iată ce se spune pe tv, că au greșit că purtau rasă monahală sau haine de preoți sau că hirotoneau femei, ...'' citat aproximativ născocit... din crudul Adevăr.

Păi cine s-a înstăpânit pe lucrurile Domnului ca nu cumva să poarte oamenii rasă monahală adică sac de păr? Cine a transformat biserica în securitate? Cine a transformat haina monahală în port de calitate superioară cu legitimație la securitate? Cine a transformat biserica în slujirea la minciună și tiranie și terorism și răpire și pâră? Adepții lui Dogaru așa cum yice un yiarist pe TV? Ei sunt KGB-ul? Ei distrug unitatea bisericii ortodoxe? Păi cu cine e unită această unitate pe la mijloc? Deci această unitate este unitatea vicleniei și a adulterului, căci au târât oile ca să nu se mai închine lui Dumnezeu ci la tot felul de oameni și tovarăși plini de minteres și propapropagandă.

Răspunsul e simplu de aflat:

''Dacă pe Mine, pomului verde cu roade bune și tainice m-au hulit și scuipat și urât și bătut și m-au scos afară din vie și din vin, dar atunci vouă, care sunteți uscați și dați roade rele ce or să vă facă? Fiindcă nu este slujitorul mai mare decît stăpânul Său! Așa că la ce vă așteptați'' (citat aproximativ și răstălmăcit că nu țiu minte și sunt păcătos, dar cercetați și voi dacă mint)

Deci care este aia altă evanghelie? Slujirea Chefului păcătos și fățarnic așa cum Barnaba se luase dupe Chefa și ceuilalți care se fățărniciseră de frica iudeilor? Și a zis sf. Pavel foarte clar: ''Asta nu e de la Domnul nostru Iisus Hristos ci e din gLume, și dacă noi sau un înger din cer suntem păcătoși asta nu înseamnă că Domnul nostru este păcătos, ferească Dumnezeu, ci bineânțeles că de frică, de frica lui nenia cu pisiskaa din lesă, ca să nu-i dea drumul și să nu aymuțe eretele lui de pe umărul drept, de aia am ajuns noi așa, de frică pentru ca să nu vă pape lupul și să vă facă papara lui nenia în tigaia lui tantă grijania și apoi cafea cu frișcă ... din aia neagră.

Eu n-am nimic de pierdut și nimic de câștigat decât dacă judec am să-l pierd pe Hristos, dar iată că ați fost vrednici de înfruntare! Căci nu este altă Evanghelie decât numai tot Cuvântul lui Dumnezeu și nu al meu, eu păcătosul mirean păcătos din poBOR, foarte mare păcătos de acum că iată ce ''curaj'' am avut ca să vă spun de la distanță, din nou, că:

Judecățile cele strâmbe nu slujesc lui Dumnezeu ci știm noi cui... acelora ce se emană ei și se reemană ei ca furând meritele altora, ale agenturilor și ale teroriștilor, după ce au distrus și au devalizat totul să se reemane ca marele salvatore de la patria... căci iată ei se cred frontul salvării naționale... de parcă nu Boc și Ciorbea și Remeș ar fi scos țara asta din gropa fără fund, ci ei, deci iată răsplata pentru jertfa moților făcută înaintea lui Dumnezeu, au fost bălecăriți în toate gazetele și pe toate televiziunile ca niște infractori... Deci cine sunt cei ce dețin televiyiunile și cine își arată chipul mârșav printre știri la rubrica noutăți? Și ce interes au avut și au ei, băjeții buni, buni de tot? Sigur că pe voi nu vă interesează decât să tăceți ori să uitați Adevărul, yis de 7500 de ani. Ori fără Adevăr și fără dreptate cum anume se va bucura Dragostea în veșnicie? Fără jertfa Domnului spre împăcare cu Tatăl cum ieșeați voi din iad? Și cum ieșiși voi dacă mere loviți cu piciorul în țepușe?

Fără Dumnezeu... cred că vă dați seama cum vă salvați.

Deci dragii mei frați și surori creștin ortodocși, mai ales pucioși, deci să nu-i credeți pe maimarii voștrii dacă vor visa și vor cuteya și vor îndrăzni și vor spune că ne e Dumnezeu Cel care a vorbit prin sfintele Sale Trâmbițe, toate... mai ales dacă vor minți despre Verginica și Mihaela... Să nu-i credeți cu niciun chip! Amin.

''Iar cine nu mă primește pe Mine, nu primește nici pe Tatăl Carele M-a trimis și nici nu are Duhul căci Duhul proorociei și Mărturia Mea este Duhul proorociei, căci Domnul se mărturisește peste pământ pregătindu-se întru venirea Sa. ''

''Dar nu am venit ca să vă judec ci ca să caut oaia pierdută... Deci lăsați creștinii să vie la Mine și Eu le voi da Cuvântul Vieții.''

Cam așa ceva ar fi vorbit Dumnezeu, și chiar vorbește așa prin prooroci și prin cele 7 Trâmbițe ale Sale, Trâmbițe Apocaliptice... iar eu păcătosul mirean din poBOR abea am cercetat sumar să văd unde se află dreptatea? Și iată am mărturisit că nicidecum nu se află ea, dreptatea și dragostea și smerenia și CREDINȚA, în ograda unde a rodit Pisisikaa. Acolo nu e!

Și vai de cel prin care vine ispita! Căci să-l vezi cum va munci apoi ca să refacă el credința în cei pe care a distrus-o și i-a păcălit ca să-și pună oamenii nădejdea în ei în loc să și-o pună în Dumnezeu, nu eu.

Last edited by vsovivi; 15.05.2010 at 12:50:05.
Vechi 15.05.2010, 14:30:11
AngelicaKroner AngelicaKroner is offline
Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
''Dacă pe Mine, pomului verde cu roade bune și tainice m-au hulit și scuipat și urât și bătut și m-au scos afară din vie și din vin, dar atunci vouă, care sunteți uscați și dați roade rele ce or să vă facă? Fiindcă nu este slujitorul mai mare decît stăpânul Său! Așa că la ce vă așteptați'' (citat aproximativ și răstălmăcit că nu țiu minte și sunt păcătos, dar cercetați și voi dacă mint)
Cu adevărat că minți și n-ai nici minte, nici ținere de minte.
Vechi 15.05.2010, 14:34:46
Member

Implicit

Citat:
Deci care este aia altă evanghelie?
Evanghelia după Șfânta Virginia, sau Evanghelia Pucioșilor, culegere de texte rostite de Verginica în somn, pe când o cercetau duhurile și vorbea vorbe, dar nu știa ce spune. Apoi ca să-i păcălească pe proști, pucioșii i-au dat numele "cuvântul lui Dumnezeu".
Vechi 15.05.2010, 14:39:53
Member

Implicit

Citat:

Deci dragii mei frați și surori creștin ortodocși, mai ales pucioși, deci să nu-i credeți pe maimarii voștrii dacă vor visa și vor cuteya și vor îndrăzni și vor spune că ne e Dumnezeu Cel care a vorbit prin sfintele Sale Trâmbițe, toate... mai ales dacă vor minți despre Verginica și Mihaela... Să nu-i credeți cu niciun chip! Amin.
Mesajul Sfintelor Trâmbițe era că ele se urăsc de moarte pentru întâietate la "proorocie". Deci erau trâmbițele dumnezeului urii, nu ale Dumnezeului iubirii.
Vechi 15.05.2010, 14:46:16
Member

Implicit

Citat:
iar eu păcătosul mirean din poBOR abea am cercetat sumar să văd unde se află dreptatea?
Sumar ai cercetat, sumar ai cugetat, sumar ai decretat. Dacă te-a sfătuit cineva, rău sfat ți-a dat. Dacă le-ai scos din capul tău, rău cap ai avut.
Vechi 15.05.2010, 15:02:18
Member

Implicit

Citat:

Deci apariția nu este apariție ci este pogorârea Domnului din Cer ca să aibă Tatăl oi căci altfel pe toate le-ar fi dus diavolul răpitor îmbrăcat în haină de sfințișor, direct în pierzare, și vezi așa au luat ei Oastea și celelate trâmbițe băgându-le sub ei, dar măcar dacă ar fi slujit ei lui Hristos, opărindu-se fainfrumos la părintele Ioan Iovan adică la Trâmbița Apocaliptică nr.5 cu care acum se laudă dar ieri l-au anatemizat, .
Iubitul tău Ioan Iovan este demascat de pucioși ca exponent al urii față de Verginica. Iar Veronica de la Vladimirești n-a fost nici ea mai prejos. Chiar pucioșii îi cotează ca "nevrednici":

“... Am venit la tine, nu cu trupul, ci cu Duhul. Dacă eram cu trupul, cel mai credincios al Meu M-ar fi răstignit. Spun de Ioan și de Veronica de la Vladimirești, care o urăsc pe Verginica. Averea lor e în mâna lui Dumnezeu. Aceasta este pentru încăpățânarea poporului de la Vladimirești. Li s-a luat acest dar pentru că nu au fost vrednici.” (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-1975)

Deci, cum spui tu că Ioan Iovan și Veronica Gurău au fost Trâmbițe Apocaliptice? Poate au fost pentru dracu', dar în nici un caz pentru Dumnezeu, căci Dumnezeu este iubire.
Vechi 15.05.2010, 17:45:13
Member

Implicit “Fenomenul PUCIOASA” văzut de părintele Constantin Galeriu

Fiind rugat să-și exprime opinia despre "Noul Ierusalim" de la Pucioasa, părintele Constantin Galeriu a declarat următoarele:

Lucrurile sunt într-un anumit fel similare cu cele de la Vladimirești.
Problema capitală e să analizăm mai mult și să vedem ce atitudine să luăm, ca nu cumva să producem tulburare și mai mare în popor.
Cum văd eu, personal, lucrurile?
În Sfânta Scriptură orice descoperire dumnezeiască nu se face subiectiv, numai într-un loc. Spune Scriptura că “în gura a două-trei mărturii stă adevărul. Exemplu: Domnul se descoperă lui Saul pe drumul Damascului dar și lui Anania în Damasc; Sfântului Petru la Iope dar și lui Corneliu sutașul; Maicii Domnului însăși i-a zis: “Și iată și rudenia ta Elisabeta a zămislit și ea fiu... și aceasta este a șasea lună... și în acele zile sculându-se Maria s-a dus în grabă la ea”, ne spune Evanghelia. S-a dus, deci, imediat pentru confirmare. Toate descoperirile dumnezeiești numai așa pot fi confirmate, prin două-trei mărturii și prin semne vizibile”.

Comentariu: Observația de fond a părintelui Galeriu este pertinentă întrucât, în acel an în care făcea această declarație (1992), el știa bine că singura “dovadă” că cele pretinse de pucioși sunt adevărate era “mărturia” celor care declară că “aud Cuvântul Domnului”, dar nimeni din exterior nu le-a confirmat vreodată spusele, în calitate de martori oculari. Ulterior, s-a dovedit că însăși afirmația pucioșilor că “14 aleși aud simultan Cuvântul” era o minciună, menită să sporească în credibilitate declarațiile oficiale ale liderilor pucioși, iar singura care a mai rămas în prezent cu pretenția că “aude Cuvântul” este Mihaela Tărcuță, cea care îl și scoate la lumină, după ce, mai mult ca sigur, îl fabrică pe ascuns. Iar dacă nu-l fabrică, nici ea nu știe de la ce duh îl primește, deși pretinde cu tupeu că “e de la Duhul Sfânt”. Căci Mihaela a fost auzită de mai multe ori când, în cercuri restrânse, formula o aceeași întrebare care îi descumpănea adânc pe cei care o ascultau: “Oare, acest Cuvânt o fi de la dracul, sau de la Dumnezeu?”
Ceea ce pare interesant este că la pucioși există mărturii din interior care confirmă că “fenomenul” este o farsă! Pucioșii pretind că Verginica era “a șasea trâmbiță apocaliptică”, în timp ce “a patra” și “a cincea trâmbiță” ar fi fost (după spusele lor) preotul Ioan Iovan și maica Vasilica(Veronica) Gurău de la Vladimirești. Or, Ioan și Veronica au contestat-o vehement pe Verginica! Pucioșii, ca să salveze aparențele, au pretins mai târziu că aceștia doi au contestat-o “din invidie” și “pentru că o urau”:

“... Am venit la tine, nu cu trupul, ci cu Duhul. Dacă eram cu trupul, cel mai credincios al Meu M-ar fi răstignit. Spun de Ioan și de Veronica de la Vladimirești, care o urăsc pe Verginica. Averea lor e în mâna lui Dumnezeu. Aceasta este pentru încăpățânarea poporului de la Vladimirești. Li s-a luat acest dar pentru că nu au fost vrednici.” (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-1975)

Admițând că așa este, adică cei doi erau invidioși și o urau pe Verginica, dăm de altă dandana: sentimentul de ură îi descalifică pe cei doi chiar din demnitatea de creștini, darămite din cea de “trâmbițe ale lui Dumnezeu”. În acest caz, teoria celor “șapte trâmbițe”, apărute aproape simultan pe meleagurile românești în secolul XX, cade și ea în ridicol, fiind dovedită a fi o minciună frumoasă, dar... totuși... o minciună.

Last edited by AngelicaKroner; 23.05.2010 at 02:03:48.
Vechi 15.05.2010, 22:15:04
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit 214. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de părintele Dumitru Stăniloae

214. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de părintele Dumitru Stăniloae:

“ Citiți capitolul II din Epistola a II-a către Tesaloniceni. Umbla atunci vorbe printre creștini că Hristos este aproape, că va veni curând, și apostolul le-a spus că nu va veni curând. Va veni după ce se vor ivi mulți amăgitori care se vor da drept Dumnezeu. Mi se pare că trăim timpurile acestea. Eu am crezut, până acum, că s-a terminat cu prezența satanei în lume, începută prin Renaștere și prin toate filosofiile atee, atunci când s-a terminat cu comunismul. Mi se pare că acum am intrat într-o epocă și mai grea. Atunci știai că sunt atei și te păzeai de ei. Acum iau fel de fel de măști și fac chiar minuni și semne. Apar în fel de fel de forme și amăgesc pe mulți, să se depărteze de la Hristos cel adevărat. Există un sculptor, Zidaru, care e ispititor prin ceea ce prezintă și care a făcut o biserică la Pucioasa (Glodeni). Sunt și alții, chiar în Biserică, care se așează în locul lui Dumnezeu, cum spune Sfântul Apostol Pavel în capitolul acesta”.

Comentariu: Pe vremea aceea (anul 1992) nimeni, nici măcar vizionarul Dumitru Stăniloae, nu-și putea închipui că “ispititorul” sculptor, Zidaru, este doar un paravan, fiind la rândul lui adânc înșelat de niște ispititori adevărați, unși cu toate alifiile “duhovnicești”. În naivitatea lui și cu cunoștințele lui religioase destul de precare, Zidaru a fost ușor de amăgit de liderii pucioși că “în fața lui stă o misiune istorică”, aceea de a-i servi lui Dumnezeu ca “purtător de Cuvânt”. Zidaru a luat totul în serios (el fiind un om serios din fire) și și-a băgat capul în jug. S-a făcut scut de apărare sub care s-au ascuns liderii pucioși cei lași și fricoși, ca să scape de acuzațiile de mincinoși, eretici și amăgitori, căci pe vremea aceea spiritele din Biserică erau tare aprinse și îndârjite împotriva ereticilor. În capul lui Zidaru s-au spart toate oalele de noapte aruncate cu năduf de cei care simțeau că e ceva putred cu “secta lui Marian Zidaru”, dar nu vedeau uscăturile din cauza pădurii care le ocrotea. Și măcar dacă ar fi fost secta lui. Dar secta era a altora, a liderilor pucioși cei frauduloși și mincinoși, care după ce i-au stors pe Zidari, ani de zile, până la ultima picătură de energie, de finanțe și de prețuire publică, i-au abandonat și chiar i-au alungat din “mănăstirile” lor mixte și din ogrăzile lor “șfinte”. Apoi i-au acuzat pe ei de minciună, de neascultare și de răzvrătire, ca să iasă ei, dictatorii pucioși, basma curată.

Biserica de la Glodeni n-a făcut-o Zidaru, dar au făcut-o alții mai șmecheri cu banii lui. Au făcut-o cei care s-au așezat în locul lui Dumnezeu și au început să vorbească în numele Lui. Și atunci s-au împlinit proorociile Scripturii de la 2Tesaloniceni (despre care vorbea atunci Stăniloae) cum că va veni un duh care va pretinde că vorbește “Cuvânt” din cer și va amenința că ziua Domnului a și sosit, ca un fur noaptea (și de-aceea n-a văzut-o nimeni). Dar adevărata Zi a Domnului nu va veni până nu va veni Potrivnicul, ca să se așeze în templul lui Dumnezeu. Și de aceea, Dumnezeu le trimite fiilor pierzării o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, poleite cu semne și minuni:

“În privința venirii Domnului nostru Iisus Hristos și a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraților,
Să nu vă clintiți degrabă cu mintea, nici să vă spăimântați – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a și sosit.
Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării,
Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
Nu vă aduceți aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
Și acum știți ce-l oprește, ca să nu se arate decât la vremea lui.
Pentru că taina fărădelegii se și lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase,
Și de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.” (2Tes. 1-12)

Ani de zile, liderii pucioși i-au mințit pe adepții lor că până la venirea Domnului “mai e o clipă mică”. Ani de zile i-au amăgit că nu vor mai muri, căci Domnul îi va ridica cu trup cu tot în văzduh, ca să-L întâmpine pe norii cerului. Între timp unii dintre adepții pucioși au murit așteptând, iar cei rămași încă mai așteaptă să nu moară.

Lucrarea de amăgire a liderilor pucioși s-a dovedit a fi un succes desăvârșit, cei înșelați fiind tocmai cei care i-au cocoloșit pe stăpânii lor, închizând ochii la escrocheriile lor și acoperindu-le caracterul nedrept și mizerabil, pentru că “ n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea”.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40