Citat:
În prealabil postat de ory
Din cate stiu eu, daca ai fost preot in manastire si pleci de-acolo pentru insuratoare, in lume mai poti gasi cumva, in functie de duhovnic, un preot care sa te cunune, chiar care sa te si Impartaseasca dupa un timp ( incalcand canoanele care nu fac nici un fel de concesie in acest sens )...dar, care sa te faca iarasi preot in acest stadiu NU AM AUZIT ! si nici nu cred ca este posibil. Stiam ca odata aleasa calea casatoriei, semnezi o hartie irevocabila precum ca nu mai ai NICIODATA pretentia sau tendinta de-a te face preot, fie Ieromonah sau preot de mir....decat, poate ieromonah in cazul in care-ti parasesti familia si cu pocainta te intorci la manastire, si tot cu pocainta faci un anumit canon, iar dupa vre-o zece ani poti reveni la statutul de Ieromonah ( doar in cazuri deosebite ). Oricum, o aberatie, presupusa pocainta lasand in urma o familie indurerata, nu reprezinta decat o lasitate si o dovada de imoralitate si iresponsabilitate.
Deci, ceea ce spui tu pare incredibil, dar poate fi posibil...oricum, canoanele chiar se interpreteaza si se selecteaza in realitate, asa cum a fost interpretata si viata atunci cand au fost realizate, o viata care nu se mai conformeaza perioadei contemporane. Dar, daca vrem sa ne mintim, ne mintim si gata !, si mergem inainte cu fruntea sus de " crestini " .
|
Yoy tu Ory tu, ce indignata esti.
Daca nu esti barbat si nu te-ai calugarit si nici nu poti sa-ti imaginezi in vecii vecilor ce inseamna lucrul asta, lasa-i sa judece respectiva chestiune pe cei care i-a randuit Dumnzeu.
Sau iti place de vreun calugaras? Ca altfel nu-mi explic asa eruptie vulcanica pentru ceva ce nu te priveste si nici nu te poate privi vreodata pe tine sau pe vreo oricare alta femeie de pe fata pamantului. Si n-ai grija ca nu se tunde nimeni in monahism de azi pe maine, toti care fac pasul acesta stiu ce ii asteapta in caz ca. Nu afla abia dupa ce au comis-o. Vorba aia , de-ar sti omul ce-a pati, dinainte s-ar pazi.
Si parca topicul era pentru mirence, nici o treaba cu calugaria barbatilor whatsoever. :) Ever. Ever. N-avem noi device de priceput care-i treaba cu ei, noi ne stim numai de cuib, SI IN LOC SA NE CUTREMURAM CA AM FOST IN STARE SA LUAM CE ERA ROB FAGADUIT DE BUNAVOIE LUI DUMNEZEU, NOI FACEM TEORIA CHIBRITULUI PE FORUM CA NU MAI POATE FI PE URMA PREOT. (in cazul teoretic in care ne maritam cu un calugar!!!)
Mare-i gradina.
Crezi ca te-ar tine sa fii nevasta unui fost calugar? Ca eu cred ca as prefera sa se despice pamantul sub mine inainte de-a ajunge in stadiul ala al caderii, si-a mea, si-a lui.
Uite de-aia-i bine sa ne ocupam noi cu casa si bucataria si tzancii, ca imediat ce iesim din teritoriul cunoscut, dam in gropi de-astea.