![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu esti barbat si nu te-ai calugarit si nici nu poti sa-ti imaginezi in vecii vecilor ce inseamna lucrul asta, lasa-i sa judece respectiva chestiune pe cei care i-a randuit Dumnzeu. Sau iti place de vreun calugaras? Ca altfel nu-mi explic asa eruptie vulcanica pentru ceva ce nu te priveste si nici nu te poate privi vreodata pe tine sau pe vreo oricare alta femeie de pe fata pamantului. Si n-ai grija ca nu se tunde nimeni in monahism de azi pe maine, toti care fac pasul acesta stiu ce ii asteapta in caz ca. Nu afla abia dupa ce au comis-o. Vorba aia , de-ar sti omul ce-a pati, dinainte s-ar pazi. Si parca topicul era pentru mirence, nici o treaba cu calugaria barbatilor whatsoever. :) Ever. Ever. N-avem noi device de priceput care-i treaba cu ei, noi ne stim numai de cuib, SI IN LOC SA NE CUTREMURAM CA AM FOST IN STARE SA LUAM CE ERA ROB FAGADUIT DE BUNAVOIE LUI DUMNEZEU, NOI FACEM TEORIA CHIBRITULUI PE FORUM CA NU MAI POATE FI PE URMA PREOT. (in cazul teoretic in care ne maritam cu un calugar!!!) Mare-i gradina. Crezi ca te-ar tine sa fii nevasta unui fost calugar? Ca eu cred ca as prefera sa se despice pamantul sub mine inainte de-a ajunge in stadiul ala al caderii, si-a mea, si-a lui. Uite de-aia-i bine sa ne ocupam noi cu casa si bucataria si tzancii, ca imediat ce iesim din teritoriul cunoscut, dam in gropi de-astea.
|
|||
|
|||
![]()
@o_tzranca - nici eu. Dar ce e cu asta? Vorbeam despre altceva...
@Jane - las-o pe Ory in pace. Nu stim noi prin ce a trecut ea. Am inteles ca a fost in manastire. Mai multe sa spuna ea.
|
|||
|
|||
![]()
despre revista bisericii..nu despre asta vorbim ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci, Jane ," ai prefera sa se despice pamantul in doua...".
Eu nu as prefera nici pe departe, acest lucru, ci l-as iubi si l-as respecta pe acel fost calugar ca pe un barbat si om si sot normal, fiindca ar fi doar un barbat si un om si un sot normal, din punctul meu de vedere. Pentru mine, pamantul trebuie sa se despice in fata atator rautati care, chiar au puterea de a-l cutremura, prin intensitate, mai ales rautatile inaintea copiilor, pentru mine pamantul ar trebui sa se despice in fata ipocriziei, mai ales cand aceasta se hraneste cu principii religioase si-L invoca pe Dumnezeu in minciuna si prefacatorie. Dar, un calugar, pentru mine nu este decat un om , simplu, normal si apt pentru luarea propriilor decizii cu responsabilitate. Iar, daca tot nu ati inteles opinia mea despre calugarie...atunci, nu ma deranjeaza daca ma ignorati, asa in inconstienta mea. Uite-asa ajungem sa ne ingrozim de viata fireasca a unui biet om ( calugar ), si sa nu ne ingrozim de rautatea proprie si de cea din jur, de chinul real, fizic si psihic, a atator fiinte nevinovate, de adevaratele pacate pamantene, de materialismul care ne-a orbit si dezumanizat...Asta este credinta traditionala ( care nu tine cont de adevaratele probleme ale omului si societatii, probleme legate de principii, de moralitate si nepasare ), nu este nimeni vinovat, asa am invatat-o, singura vina ne este faptul ca ne-am neglijat propria minte si propriul rationament pe care ni le-a daruit Dumnezeu cu atata generozitate.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 18.05.2010 at 17:36:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ory, eu ma refeream asa: sa se indragosteasca acel calugar de tine si cu tine sa faca amor. Crezi ca ti-ar placea ? Crezi ca nu te-ar apasa pe creieri sa stii ca i-ai fost ispita? Sau crezi ca ingerul lui pazitor l-a indemnat sa te iubeasca?
Eu dac-as sti ca are unul sentimente de genul acesta pentru mine, sper din tot sufletul ca as fugi mancand pamantul inainte sa se intample mai rau. Ca "firescul" asta nu se intampla de unul singur, sunt doi. Si macar unul ar trebui sa aiba discernamant sa zica, ho, ce facem aici de fapt? N-ai depus tu niste juraminte? Nu te imping eu oare prin prezenta mea sa ma poftesti si sa iti faci pacate? Nu mai bine dispar din viata ta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din punctul meu de vedere, dupa felul cum ai exemplificat aceasta potentiala situatie, gandesti prea limitat. Deci, mai bine hai sa vorbim despre fizica sau matematica...macar in aceste domenii nu este loc de interpretari.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 18.05.2010 at 17:45:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Si cum ramane cu voturile depuse la calugarie?! Chiar daca pleaca din manastire ele raman inaintea lui Dumnezeu...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb daca un calugar paraseste manastirea si se casatoreste nu. Cam asta vrea sa zica Ory, cred.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar, biserica a admis in timp recasatoria, chiar si a preotului, desi aceasta implica mult mai multa responsabilitate fata de oameni, aspecte morale...dar calugaria a ramas absolut ireversibila, din punct de vedere crestinesc. Nu-i corect, si , oricum, nu stiu cum sa numesc aceasta situatie, este NO COMMENT ! Legam si dezlegam dupa bunul plac, invocam sau renegam scrierile Sfintilor Parinti, prin fapte, dupa bunul plac...dar ne dam mari induhovniciti. Si la casatorie spune preotul ; " Ceea ce Dumnezeu leaga, omul sa nu dezlege "...si, totusi se dezleaga, dintr-un motiv sau altul, dar in manastire nu exista concesie in acest sens. De ce ! Fiindca totul se mizeaza pe nunta imaginara in care partea cealalta nu aproba si nu dezaproba nimic, nu cere raspundere pentru faptele care nu coincid statutului respectiv, spre fidelitate si alte trasaturi morale, respectuoase si mature pe care trebuie sa le intruneasca o relatie fizica reala. Oamenii fac ce vor, invart lucrurile cum vor si se complac in aceasta perfiditate, invocand tot felul de pretexte, mai mult sau mai putin crestinesti. Si, oricum, am mai spus, unde spune Dumnezeu ca este pacat sa pleci din manastire, cu atat mai mult, pacat foarte mare ? De fapt, unde aminteste Dumnezeu despre manastire si viata in acest fel ? NICAIERI ! Asa ca, hai sa fim pur si simplu cinstiti, sa iubim, sa respectam, sa daruim cat putem si sa nu ne mai agatam de greseli inventate de-a lungul timpului, omitandu-le si ignorandu-le pe cele reale. Daca un calugar pleaca din manastire, este absolut treaba lui si a Lui Dumnezeu, plus ca Dumnezeu nu gandeste atat de limitat ca oamenii, El cunoaste inima omului, motivele determinate de exterior si interior, tot...absolut tot .
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 18.05.2010 at 18:13:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca e ireversibil asa cum spui pentru ca a fost o promisiune facuta lui Dumnezeu. Nici casatoria nu se desface decat in fata oamenilor! Chiar daca este ierurgie, fagaduinta data lui Dumnezeu trebuie implinita!
Una este sa fii frate in manastire si sa pleci, alta e sa fii tuns in monahism. Calugaria este inceputul unei noi vieti, din momentul calugariei ti se schimba numele si toate pacatele ti se iarta deci se incepe o viata noua... cel putin asa stiu eu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? | clementia | Generalitati | 74 | 27.06.2011 00:16:30 |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce poarta femeia batic in biserica? | ortodoxie | Intrebari utilizatori | 3 | 28.06.2010 09:42:33 |
de ce Biserica nu face mai mult? | anamariaplop2000 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 18.05.2010 18:07:25 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|