Citat:
În prealabil postat de voxdei55
Daca calugaria ar fi ceva placut lui Dumnezeu atunci poate si Iisus ar fi fost calugar.Eu personal consider calugaria o dezertare de la indatoririle pae care le avem fiecare fata de semenii nostri si fata de societate.Nimic mai urat decat sa vezi calugari burtosi si cu aparenta de om de grota,habotnici si rupti de realitate.Cei mai multi nu sant straini de cele lumesti..iar unii..respectiv maicutele de la Agapia mai mult stau prin tribunale la procese cu satenii din comuna decat la cele sfinte.
|
Nu ti se pare ca Iisus duce o viata calugareasca? Sa nu imi spui ca socotesti ca ar fi avut camin, fost casatorit si ar fi avut nu stiu cati copii. Nu ti se pare ca apostolii duc o viata calugareasca? Ca lasa toate, avere, familie, si ii urmeaza lui Hristos? Ca nu isi ingroapa nici macar mortii din familie, daramite sa isi mai ia vreo femeie si sa aiba grija de plozi? Spune-mi ce le lipseste din cele trei voturi ale calugariei: castitatea, saracia auto-impusa si ascultarea?! Intreaga viata pe pamant a lui Hristos este o ascultare de Tatal. Intreaga viata a apostolilor este o ascultare de Hristos. Fixeaza-ti mai bine standardele in ceea ce priveste calugarie si apoi iti poti da cu parerea despre ce ai mai auzit pe la stiri!