View Single Post
Vechi 19.05.2010, 03:01:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
In momentul in care aduci acuzatii, trebuie sa aduci si dovezi.
Am mai spus si-n alte dati care este credinta mea. In ceea ce am spus, mi-am exprimat credinta. Biblia protestanta nu este tot biblie? Am citat si din cea ortodoxa. Vreau te rog sa-mi arati unde am citat din biblia protestanta si care este diferenta (in citatul meu) fata de cea ortodoxa. Vroiam sa nu mai intru in discutii inutile, ca am senzatia ca vorbesc degeaba. Nu inteleg de ce ma tot provoci...

In contextele folosite de voi, cuvantul este pentru a jigni, hai sa nu ne invartim aiurea in jurul cozii, ca n-are rost.
Situatia este urmatoarea: adevarul ortodox este o provocare pentru neo-protestanti; iar ceea ce considera neo-protestantii ca este adevar, constituie provocare pentru ortodocsi. Cat timp vedem ca Fecioara Maria, Maica Domnului, nu este cinstita de ne-ortodocsi, ne suparam. Sau daca crucea, cu care ne inchinam, nu este acceptata de acestia, deasemeni ne suparam. Si pe buna dreptate.
Biblia protestanta e biblie protestanta si este defectuoasa, din punct de vedere ortodox.
Dar judecata neo-protestantilor sa o lasam lui Dumnezeu. Noi, ca ortodocsi stim ca nu numai ca trebuie sa nu-i uram pe acestia, dar trebuie sa-i si iubim, fiind aproapele nostru. Ceea ce si facem, chiar daca pentru unii nu este prea evident.

In ceea ce-i priveste pe cei care gresesc, pe acesta sa ii certam, dar noi ca ortodocsi numai pe cei dintr-o BO, nu si pe cei din afara ei, ca altfel nu am mai putea vietui in pace cu nimeni. Asta ne-o spune Sf. Apostol Pavel, atunci cand vorbeste despre certarea celor care gresesc. Si ne spune si cum sa o facem: mai intai intre 4 ochi; apoi cu un martor, apoi in biserica, dar repet doar pe cei din biserica ta, nu pe cei din afara. Ori stiut este, ca nu exista o biserica crestina, ci una ortodoxa, una catolica, etc...

Bine ar fi, ca fiecare sa scrie carui cult apartine, ca sa nu il luam drept ortodox pe cel, care e de alta religie decat cea ortodoxa. S-ar evita pagini intregi de replici. Este prima data cand vad peste 10 pagini de replici intr-o zi la un topic. Macar de s-ar muta interesul si la Sectiunea "Pocainta", "Noul Testament" "Rugaciuni" si altele de acest gen.

Alta data, Maria- Luisa, scrie-ne te rog clar carui cult apartii, daca vrei, evident, ca tot nu am aflat decat prin deductie ca esti neo-protestanta; iar altcineva spunea cu mult timp in urma ca esti adventista, lucru neconfirmat de tine, deci poate ca nici nu este corect. Nu vad din ce motiv sa ascundem credinta noastra; bine ca avem credinta.

In rest sa fim buni crestini si sa aratam dragoste, dar nu asa cum credem noi, ci asa cum ne spune Apostolul:
"Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește raul." Dar nu numai cand ii analizam pe altii, ci si cand e vorba de noi insine. Sa nu ne mai simtim atat de repede ofensati, sa suportam raul, care credem ca ni se face, caci daca Dumnezeu permite, atunci e spre binele nostru ca sa ne smerim. Singura care sufera este mandria. Nu numai sa spunem, ci chiar sa facem acest lucru. Ca sa punem inceput bun in fiecare zi.
Corinteni 13, 5
Reply With Quote