Citat:
În prealabil postat de ory
Ok. Windorin, sunt de-acord cu tine, dar, imi poti mie spune de ce au fost trimisi atati calugari in lumea larga sa stranga bani ?, nu o zi, nu doua, ci ani, zeci de ani de zile in care multe lucruri s-au schimbat prin aceasta atitudine.
|
A stat parintele Cleopa prin lume, sa stranga bani ? Ori vreun calugar de la Sihastria ?
Si exemplele de acest gen pot continua mai mult decat
exceptiile vizate.
Daca, din vointa... nu stiu cui...
manastirile noi apar ca ciupercile dupa ploaie, fara a avea venituri si recurg la te miri ce colecte publice, nu stiu ce sa zic. As intreba doar atat pe cei din noile manastiri, aparute peste noapte:
De ce nu ati ales o mare manastire, precum Sihastria, Sihla, Ponor, Bistrita, Cernica, Putna, Sambata, Prislop ?
Nu avem nevoie de manastiri noi, ci de calugari smeriti si cu rugaciune puternica.
Cat despre calugari... sa fie lasati in pace, fiecare acolo unde a fugit dupa
isihie si linistire interioara si exterioara.
Cine se foloseste de simpla lor existenta, foarte bine, cine nu... chiar de ar bate la usa lor, tot degeaba.