View Single Post
Vechi 20.05.2010, 13:16:26
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Raspunsul meu nu poate fi la fel cu al tau, deci te rog nu fa aceasta comparatie...ca nu e cazul.

Nici macar nu se vorbeste despre pacatosenia pastorilor, sau al mirenilor...ci despre ceea ce va reprezinta, aceasta insistenta de a se crede ca ceea ce se intampla in cultul tau...in masa, e ceva real, de la Duhul Sfant, deci eu zic ca e altceva.

Nu sta nimeni sa va urmerasca pe la colturi sa vada cate fapte bune faceti, cum traiesc enoriasii, ciiii...pur si simplu credem ca ceea ce se intampla in cultul vostru nu e ceva de la Dumnezeu, atat! Despre asta discutam aici...
Ceea ce se intampla in Biserica noastra este o Lucrare a Duhului Sfant. Si Duhul Sfant este Dumnezeu.

Dar discutam despre exemple negative din Cultul Penticostal. Si spuneam ca si la ortodocsi este EXACT aceeasi situatie.
Dar tie nu-ti convine si te inteleg.

Este situatia in care unii preoti ortodocsi nu fac cinste ortodoxiei dar sunt bine mersi ortodocsi si preoti.

Sunt MULTI care fac tot felul de ciudatenii de care mie mie si rusine sa scriu. Le stii tu prea bine. Dar spui despre ei ca nu ei definesc ortodoxia. Sau spui altceva?

Tot la fel sunt pastori care nu fac cinste penticostalismului. Dar ei nu sunt reprezentativi pentru credinta penticostala.

Ce e asa de greu de inteles?

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
E adevarat ca asa se primeste darul in randul unor comunitati, ca pastorii sustin aceste lucruri, ca se insista numai si numai pe darul acesta?
Da, din nefericire este adevarat. E adevarat ca exista extreme. Pastorii cu pricina dau explicatii despre asta. Care nu prea tin.

Cum la fel se dau explicatii despre, hai sa zicem, sfintirea porcilor, masinilor, vacilor, a terenurilor de fotbal si a bodegilor.
Stii, se practica, se dau si explicatii. Dar nu prea tin.

Ce tot incerc eu sa spun e ca tu ai vrea sa faci comparatie intre ce e mai bun in ortodoxie cu ce e mai prost in penticostalism.
E o tactica veche si obisnuita. La penticostali se face comparatie intre ce e mai bun in penticostalism cu ce e ma prost in ortodoxie.

Mie nu-mi convine.
Sunt gata sa imi compar credinta si practicile cu orice ortodox dar e incorect sa prezinti penticostalismul prin prisma povestilor lui gibilan iar ortodoxia ca fiind cea a lui Arsenie Boca.

Nu merge.

Last edited by penticostalulmantuibil; 20.05.2010 at 13:19:03.