View Single Post
Vechi 20.05.2010, 14:10:34
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jefferson Vezi mesajul
.
eu nu incerc sa-mi justific nici un pacat , ci pentru ca sunt crestin vreau sa stiu ce este pacat si ce nu. iar pacat nu inseamna orice iti inchipui tu sau altii cativa ca este ci ceea ce D-zeu a revelat prin vechiul, noul testament ,apostoli si sfintii parinti.
iar faptul ca folosesc ca referinta atat siteuri ortodoxe cat si catolice sau protestante este o dovada in plus a universalitatii si veridicitatii argumentelor. din cate am auzit ultima oara pacatele nu difera in catolicism si ortodoxie draga mea. doar ca catolicii au mai multe articole pe anumite teme.
draga jefferson,

stii deja reperele dupa care sa te ghidezi: poruncile si indemnurile din scriptura si talcuirea lor facuta de Duhul Sfant prin oamenii alesi.

Sf. Siluan Athonitul are un cuvant: „ deosebesti un lucru, un fapt, daca e pacat sau nu, dupa dispozitia pe care o ai sa te rogi inainte, in timpul si dupa ce-l faci. Daca inainte de a face un lucru, in timp ce-l faci si dupa ce l-ai facut, poti sa te rogi, nu e pacat. Daca poti zice: „Doamne, slava Tie ca uite-ma, fac cutare lucru si dupa ce ai terminat poti sa zici fara mustrari de cuget „Doamne iti multumesc!”, atunci nu e pacat".

asta pentru ca ziceai ca te intereseaza ce adevaruri descopera Dumnezeu prin sfinti.

Daca totusi, multi sustin contrariul intr-o anumita chestiune dar eu sunt sigura de propriul adevar generat de propria minte si de unele influente si sunt experta in anestezierea propriei constiinte si nu simt ca ceva nu-i in regula, atunci situatia poate degenera si incep sa cauti justificari pentru asta.

Sigur ca informatiile pe care le aflam din carti si de la altii ne pot ajuta la formarea noastra interioara daca stim sa le discernem si sa nu ne lasam contaminati de cele ce se impotrivesc lui Dumnezeu. Dar mai mult decat toate, rugaciunea.

Ca treaba lui Dumnezeu e sa ne dea harul iar treaba noastra e sa-l primim, ca nu degeaba vrea El sa ni-l dea, ci ca sa invatam cum sa fim si cum sa facem cu propria noastra alegere nu doar constransi de reguli si de frica de a nu incalca regula.

Daca il avem pe Dumnezeu in minte in tot ce facem, atunci ne aduce El in limitele decentei, nu ne lasa sa alunecam prin firea noastra slaba.