Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 10:16:10
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Unde se gaseste acesta "invatatura profunda a Bisericii"?
Crezi ca Pr. Cleopa a fost lipsit de aceasta "invatatura profunda a Bisericii"? Oare pe ce si-a bazat sfaturile date: pe propriile pareri de calugar necunoscator al vietii de familie, sau pe scrierile bisericesti?

Oare nu confunzi aici "invatatura profunda a Bisericii" cu propriile tale dorinte si dispozitii? Tare as vrea sa stiu.
Si inca ceva: avand in vedere ca ai aceeasi conceptie ca si Noesis, nu cumva aveti o conceptie mai degraba catolica, mai lipsita de jaloane, adica mai comoda?
Parintele Cleopa isi bazeaza sfaturile atat pe invatatura Bsericii cat si pe parerile proprii. S-a mai vorbit de asta. Si Alin a dat pe alt fir sau pe asta date concrete de unde reiese ca el prezinta cateodata drept canonic ceva aparut mai tarziu sau o parere sauinterpretare proprie.

Nu confund, ci vorbesc din ce am studiat inainte ca aceste mucruri sa ma intereseze in mod concret.

Si nu are nimic de a face cu catolicismul parerea mea. In rest a raspuns si Noesisaa. Catolicii sunt mult mai drastici, in teorie cel putin, impotriva anticonceptionalelor. Este un lucru comun in tarile occidentale ca (papa este impotriva anticonceptionalelor si a pilulei'. Ti-o poate spune orice ziar de bulevard si orice om care habar n-are in rest cine a fost Iisus Hristos si ce mai cred eBiserica in rest. Uneori ma intreb daca tu chiar stai in occident. ;-)
Vechi 20.05.2010, 10:20:39
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jefferson Vezi mesajul
ma refer la stimularea orala (ce are loc ca si preludiu si nu are ca scop orgasmul) in cadrul actului sexual intre soti .pe care unii o confunda cu un asa zis pacat al gomoriei. inexistent de altfel. detalii despre pacatul din Sodoma si Gomora pentru inceput aici :http://en.wikipedia.org/wiki/Sodom_and_Gomorrah si :http://www.gotquestions.org/sodom-and-gomorrah.html plus:http://www.str.org/site/News2?page=NewsArticle&id=5702 sau:http://www.thecypresstimes.com/artic...ESTROYED/28973 etc.

iar despre ''sexul oral'' intre soti :
http://www.nds.edu/old/well-Palermo.htm si
http://www.christiananswers.net/q-eden/sex-oral.html
http://www.beginningcatholic.com/chr...-oral-sex.html sau :http://www.askthebible.com/oral-sex.htm etc.

astept eventuale contra-argumente
aoleu! pai daca tu vii cu "citate" de pe site-urile unor organizatii non-ortodoxe ba chiar catolice... si citesti despre Sodoma si Gomorra de pe Wikipedia..!!! ce sa mai zic?
Mie una mi-e foarte clar ca tu nu vrei sa stii cu adevarat ce ai de facut ca si crestin ortodox ci doar cauti sa-ti justifici pacatele.
Deci nu am sa mai irosesc timp pretios incercand sa-ti explic ce si cum.

In alta ordine de idei, sfatul meu pentru ceilalti este sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa lucreze EL cu mintea si sufletul acestor oameni care defapt nu vor sa descopere adevarul ci doar cauta justificari peste justificari ca sa-si linisteasca constiinta.

Un semn bun exista, atata vreme cat sunt preocupati de asta inseamna ca acea samanta a divinitatii lasata in ei de Dumnezeu (constiinta) lucreaza, si nu-i lasa sa doarma linistiti... asa ca... sperante exista. Sa-i ajutam si noi cu rugaciunile noastre caci mai bun decat asta nu cred ca avem ce face.

Si nu, nu ma cred in nici un fel superioara, caci si eu am fost multa vreme preocupata de toate aceste probleme, si dau acest sfat pentru ca stiu ca nici eu nu am ajuns sa intrevad adevarul decat dupa multa multa rugaciune, si stiu ca nu a fost urmare a nici unei argumentatii, demonstratii logice ci doar lucrarea Duhului Sfant.

Voi cautati adevarul unde nu se gaseste dragii mei.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Vechi 20.05.2010, 10:24:39
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jefferson Vezi mesajul
imi permit sa te tutuiesc pentru ca tu ai inceput primul :) . si avem cam aceeasi varsta.
se pare ca Fani71 a citit mai atent. citeste tot articolul (si partea finala). oricum gasesti si alte linkuri pe net daca cauti atent. dezbaterea inca persista, dar cert este ca nu exista dovezi stiintifice care sa ateste ca OC sunt abortive.cea mai buna dovada de altfel e ca atunci cand esueaza de obicei se lasa cu sarcina. si de altfel studii pe esantioane de populatia feminina arata ca probabilitatea unui avort neintentionat este cu mult mai mica la cele ce folosesc OC decat la celelalte. cam atat ca deja ma oboseste subiectul in cauza.
Da, Alin, citeste http://www.prolifephysicians.org/calculations.htm , acolo se arata ca riscul de avort spontan (presupunand ca intr-adevar OC ar fi abortive prin subtierea mucoasei uterine ceea ce nu este de loc sigur) cand folosesti anticonceptionale este de cel putin 4 ori mai mic decat atunci cand acelasi cuplu nu foloseste.
Scuze, dar mie asta mi se pare ca ramane cel mai bun argument pentru a nu condamna anticonceptionalele drept abortive. Ele chiar micsoreaza riscul de avort ..
Chestia cu ruleta rusa nu este buna ca argument pentru ca in cazul unui cupplu fertil, este imposibil sa excluzi pierderea unui numar de embrioni nenidati, sau chiar deja nidati (multe femei au avut avorturi spontane in primele luni, fara cauze medicale clare). Viata cumporta riscuri.
Nu este vorba sa omori oameni aici, est evorba sa eviti cat se poate sa ii omori. sau vrei sa spui ca orice cuplu omoara oameni, si atunci tot abstinenta totala a tuturo este preferabila? Dar atunci nici viata noua nu ar mai aparea..

PS Dupa cum vedeti, si eu oscilez, nu sunt sigura si studiez inca problema.
Vechi 20.05.2010, 10:25:48
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Florin Ionut a scris mai sus ca intre timp a trecut mult timp si el si-a schimlbat parerile, si a devenit crestin practicant. De altfel se vede dince scrie in rest pe forum.

Totusi, vasectomia nu este scopire. Scopire inseamna catsrare.
stii cum a sunat asta? La fel cum se justifica fumatorii... nu scrie nicaieri in canoane despre fumat ca ar fi un pacat... Mai mult nu mai explic ca sunt foarte convinsa ca stii si tu singura ce am vrut sa subliniez :)

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Vechi 20.05.2010, 10:29:00
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
stii cum a sunat asta? La fel cum se justifica fumatorii... nu scrie nicaieri in canoane despre fumat ca ar fi un pacat... Mai mult nu mai explic ca sunt foarte convinsa ca stii si tu singura ce am vrut sa subliniez :)
Vasectomia nu impiedica viata sexuala din cate stiu eu, insa castrarea da.
Vasectomia este o metoda drastica de contraceptie. Nu exista pe vremea canoanelor de aceea daca vrem sa argumentam pro sau contra trebuie sa revenim la principii, nu la canoane. La fel si pentru fumat.
De altfel si pentru celelalte probleme morale tot la principii trebuie sa revenim, canoanele sunt doar orientative, vezi ce spuneam mai sus.

In rezumat, s-ar putea ca vasectomia sa fie inacceptabila (afara numai de cazuri strict medicale) dpdv crestin, dar nu din cauza acelui canon.
Vechi 20.05.2010, 11:17:36
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit egoismul si umanitarismul se lasa greu alungat de duh !

Omul stie sa-si traga spuza pe turta sa mai ales atunci cind ispititorul ii sufla in ureche tot felul de aiureli cu care el se crede indreptatit si binecuvintat . In ortodoxie lucrurile sunt clare , dar clare in ceea ce priveste viata de cuplu si trairea in duh . Numai aici pe forum lucrurile se scalda si se scalda si se cauta o indreptatire a placerii si o amestecare a pacatelor cu virtutea incit ai crede , daca esti mai neofit, ca sa zic asa, ca se poate si asa . Nu discut despre nebuniile din biserica catolica si nici nu reiau ce s-a punctat corect ca catolicismul este o invatatura a liberului arbitru ... si a fratilor extraterestrii, in cele din urma ! Oricum , catolicii au tinut mortis sa se faca de cacao in timp datorita multor pacate pe care nu si le recunosc ! Vreau insa sa vorbesc despre ortodoxie si despre invataturile ei . Dar inainte de a vorbi reamintesc , precum in totdeauna de altfel, ca mintuirea nu este obligatorie, Hristos nu constringe pe nimeni la mintuire, si de asemenea conditiile obligatorii si necesare pt. aceasta nu au stat si nu stau in puterea noastra de a le alege sau preciza. Altora li s-a dat aceasta ; noua ni s-a dat doar puterea mult prea mare de a alege intre ceva sau altceva, adica intre un fel de viata sau alta !
Asadar, orice metoda practica sau ideativa prin care incerci sa impiedici aparitia unei vieti este prohibita si sanctionata ca pacat aproape la fel de grav ca si avortul deoarece egoismul din om de a cauta numai si numai placerea carnala fara a dorii de fiecare data si a-si si asuma responsabilitatea actelor sale si deci aparitia unei noi vieti nu este de origine divina , nu este de inspiratie sau cauza Hristica . Insusi simplul gind, in aparenta simplu si nevinovat , de a te retine astazi (ca sa zic asa)de la impreunarea cu sotia ta de teama aparitiei unei sarcini chipurile ,,nedorite" (doar sexul si carnea vie este dorita mereu, in rest, sarcinile... ,,cu mult discernamint" , nu-i asa !!!!) si a amina peste 3-4 zile cind nu va mai fi nici un ,,pericol" este un mare pacat ! Dracul ne invata sa ne opunem poruncii lui D.zeu de a creste si a ne inmultii (ca si nunta de aceea o facem ... vai de cei care o fac mai inti din alte considerente !) cu tot felul de explicatii si motivatii si nebunii stintifice, etice in aparenta, sociale dar mai ales chipurile din marea purtare de grija fata de copii pt. a nu-i chinui cu saracia si traiul modest. Batrinul Cleopa , cel mult nesuferit si hulit de lapsi, spunea despre copii (dar si el preluind aceasta invatatura de la duhovnicii sai) ca FIECARE COPIL VINE PE LUME CU BUCATA SA DE PIINE SUB BRAT , numai ca parintii , de cele mai multe ori, dintro falsa dragoste pt. ei doresc sa-i faca pe toti regi si printisori si de teama ca nu vor ajunge asa ... nu si-i doresc. Ce gogomanie sfruntata !!! Rid dracii si se scarpina pe burta auzind cum se justifica oamenii inaintea lui D.zeu habar neavind si ne vroind poruncile Sale.
Cine nu voieste copii , cine nu iubeste pe D.zeu asa cum se arata el in poruncile Lui , cine nu iubeste copiii atunci sa se opreasca de la viata trupeasca . Nu merge minciuna si scuza falsa inaintea lui D.zeu crezind insa ca merge cu sexul pe rupte, ca sa zic asa ! Viata in duh si adevar nu are nici o legatura cu idea tainica de a nu dori decit citiva copii dar a te desfata in sex ca de ... esti om ! Cine vrea sa traiasca duhovniceste trebuie sa traiasca dupa legile dumnezeirii si nu dupa cele lumesti . Mai ales ca acest mod de traire nu ni-l impune nimeni, ni-l alegem noi. Pai daca spunem ca ni-l alegem, ca ni-l dorim atunci dece nu traim dupa legile sale ci din contra voim sa-i schimbam pina si legile ? Adica nu prea ne intereseaza ce vrea D.zeu , ci ceea ce vrem noi si daca s-ar putea ar fi bine ca D.zeu sa se schimbe dupa noi ... daca-I place, daca nu , ne suparam pe el si o sa ramina fara noi. Vai ce nebunie, bine mascata si plasata ! Bine cosmetizata in principiile lepadarii lumesti !!

De fapt , subiectul acesta s-a discutat si para discutat dar asa cum se vede in prezent sunt noi si noi useri aparuti si care repun fiecare cam aceleasi subiecte de discutie pe care le desbat cu citiva veterani sau impatimiti . Restul userilor s-au retras sau activeaza f. slab ... evident din cauza calitatii subiectelor , a atitudinii noilor useri si in general al forumului , care este in multa schimbare.
Vechi 20.05.2010, 11:35:34
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Maria - cine este Ioan Ajunatorul? N-am auzit de el, nu l-am intalnit in calendar.

De unde ai luat acel citat?
Te intreb pentru ca incep sa am niste indoieli si spaime legate de unele chestii care apar. Dar deocamdata nu vorbesc despre asta.
Vechi 20.05.2010, 11:42:19
jefferson
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poti sa citezi ce crezi ca mi-a scapat.
Nici Fani nu e de acord cu ce am scris dar ca si tine nu poate oferi un contra-argument.

Vad ca si tu ai obiceiul sa pui adversarii sa-ti justifice teoriile.
Articolul e din 2005 daca gasesti altele mai recente cu dovezi care sa-ti justifice pozitia am sa le studiez.

Nici contrariul.
In medicina este regula prudentei, ceea ce nu este neaparat necesar e mai bine sa fie evitat.
Cred ca la fel de bine poate fi folosita in chestiuni morale, sau chiar cu atat mai mult, avand in vedere ca miza nu este sanatatea ci vesnicia.

Nu doar ca exista exista metode naturale cu risc sau suspiciune de avort 0% care cum spune Mihnea Dragomir sunt la fel de eficiente ca si CO, dar insasi mentalitatea contraceptiva este reproabila.

N-as numi asta dovada, avand in vedere ca atunci cand (poftim daca vrei folosim, "daca") se lasa cu avort, acest lucru trece neobservat.

Nu stiu la ce te referi. Referinte pls.

Si pe tine si pe Fani (care are o pozitie asemanatoare).
Ce coincidenta..

subscriu la ce ti-a raspuns Fani plus ca atunci cand ai spus ca OC au efect avortiv trebuie sa demonstrezi asta. Dovezile medicale nu arata acest lucru. deci nu noi trebuie sa demonstram ca nu au efect avortiv , ci tu ca au.
salut
Vechi 20.05.2010, 11:50:12
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu la ce te referi. Referinte pls.
Se referea la aubarticolul din linkul pe care l-am pus eu mai sus. L-ai citit?

Citat:
Si pe tine si pe Fani (care are o pozitie asemanatoare).
Ce coincidenta..
Nu am zis ca ma oboseste subiectul, ci ca eram ieri seara obosita.
Nu stiu daca am pozitie asemanatoare cu Jefferson, dar mi s-a parut foarte inetresant articolul pe care l-a postat si mi-a intarit unele idei.
Vechi 20.05.2010, 11:54:00
jefferson
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
aoleu! pai daca tu vii cu "citate" de pe site-urile unor organizatii non-ortodoxe ba chiar catolice... si citesti despre Sodoma si Gomorra de pe Wikipedia..!!! ce sa mai zic?
Mie una mi-e foarte clar ca tu nu vrei sa stii cu adevarat ce ai de facut ca si crestin ortodox ci doar cauti sa-ti justifici pacatele.
Deci nu am sa mai irosesc timp pretios incercand sa-ti explic ce si cum.

In alta ordine de idei, sfatul meu pentru ceilalti este sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa lucreze EL cu mintea si sufletul acestor oameni care defapt nu vor sa descopere adevarul ci doar cauta justificari peste justificari ca sa-si linisteasca constiinta.

Un semn bun exista, atata vreme cat sunt preocupati de asta inseamna ca acea samanta a divinitatii lasata in ei de Dumnezeu (constiinta) lucreaza, si nu-i lasa sa doarma linistiti... asa ca... sperante exista. Sa-i ajutam si noi cu rugaciunile noastre caci mai bun decat asta nu cred ca avem ce face.

Si nu, nu ma cred in nici un fel superioara, caci si eu am fost multa vreme preocupata de toate aceste probleme, si dau acest sfat pentru ca stiu ca nici eu nu am ajuns sa intrevad adevarul decat dupa multa multa rugaciune, si stiu ca nu a fost urmare a nici unei argumentatii, demonstratii logice ci doar lucrarea Duhului Sfant.

Voi cautati adevarul unde nu se gaseste dragii mei.
wikipedia este o enciclopedie ca toate altele. daca nu ai incredere in ceea ce scrie acolo atunci citeste in enciclopedia britanica sau in orice alta enciclopedie despre sodoma si gomora. sau mai simplu in vechiul testament.
eu nu incerc sa-mi justific nici un pacat , ci pentru ca sunt crestin vreau sa stiu ce este pacat si ce nu. iar pacat nu inseamna orice iti inchipui tu sau altii cativa ca este ci ceea ce D-zeu a revelat prin vechiul, noul testament ,apostoli si sfintii parinti.
iar faptul ca folosesc ca referinta atat siteuri ortodoxe cat si catolice sau protestante este o dovada in plus a universalitatii si veridicitatii argumentelor. din cate am auzit ultima oara pacatele nu difera in catolicism si ortodoxie draga mea. doar ca catolicii au mai multe articole pe anumite teme.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
Sexul dupa casatorie Florin-Ionut Generalitati 85 01.08.2008 14:43:05