Citat:
În prealabil postat de zoridezi
Cand am zis de pedeapsa stramoseasca ma gandeam la pacatele parintilor sau ale bunicilor, strabunicilor.
PS. Inca mai sper ca e posibil.
Si daca oamenii nu sunt inconjurati de dragoste adevarata si dau mereu peste cioturi, se mai pot schimba?
Dar orgoliosii oare nu sunt predispusi spre mandrie asa cum altii sunt predispusi spre pesimism, egoism si alte pacate 'morale'?
Sunt toti oamenii pe acelasi picior de plecare in 'cursa duhovniceasca' sau unii au circumstante atenuante?
Sper ca nu te-am ametit cu aceste intrebari dar chiar as vrea sa aud si parerile altora. Poate asa mi-o schimb si pe a mea si nu mai suna a eugenism (?!)
Sunt defectele de caracter mostenite sau dobandite pe parcurs? Voi ce credeti?
|
Prin strabunicii tai pacatul stramosesc tea atins si pe tine.Pacatele lor nu au treaba cu tine.
La urma urmei alegerile ne apartin prin liberul arbitru care nea fost dat in functie de constiinta noastra nu poti sa dai vina pe tatal sau bunicul tau pentru ca tu vrei sa fii orgolios pentru ca e trairea ta proprie si nu a lor.
Nu toti sint pe acelas punct de plecare in cursa duhovniceasca pentru ca DUMNEZEU a pus peste unii oameni pe altii care sa ii indrume dar poti sa ajungi un indrumator daca esti dispus sa faci sacrificiile pe care leau facut acesti indrumatori ai oamenilor.
Copii par la fel dar dupa ce acumuleaza informatii din lumea aceasta se schimba unul devine criminal altul aviator altul preot altul calugar problema este ca ceea ce apreciem se pare ca sintem dar se poate schimba prin iubirea altruista care nu tine cont de culoare,rasa ,religie,...... .