View Single Post
Vechi 21.05.2010, 13:43:22
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am tot respectul pentru parintele Arsenie Boca, pentru un ortodox e mai mult decat ok, dar a militat exagerat de mult impotriva celor din alte culte, de multe ori spunand lucruri neadevarate si batjocoritoare. Dumnezeu sa nu-i tina in seama!

Exact la asta ma refeream; nu e o parere rezultata in urma experientei, ci imprumutata de la altii. Eu iti doresc sa cauti adanc in constiinta ta, sa te raportezi direct la Dumnezeu si sa poti emite pareri personale responsabile si sa nu mai fie nevoie sa gandeasca altii in locul tau. Caci fiecare om isi apara turta lui si va da socoteala pentru ce zice. Faptul ca sunt sfinti nu inseamna ca tot ce spun e adevarat, ci ca Dumnezeu i-a sfintit. Cum am mai spus, si Sfintii Apostoli au mai gresit si au actionat gresit, Biblia povesteste pe larg despre asta. Cu atat mai mult pot gresi si cei in care noi ne punem nadejdea unei calauziri drepte.

PS Eu nu ma bazez pe ceea ce cred, ci pe ceea ce stiu. Cand pui mana pe o comoara nu mai poti spune ca ti se pare; aurul e in mana ta. [desi comparatia e slabuta, recunosc]
Doriana ,cum afli tu ca ceea ce stii este adevarat ,corect?
Si Hristos spunea :"Nu spun de la mine ,Tatal imi spune ce sa vorbesc"
El este un model pentru noi. ,un model de smerenie .
Cand ma bazez pe ce stiu sfintii parinti , o fac pentru ca ei au trait o viata in sfintenie ,cu adevarat multi dintre ei au avut revelatii divine ,despre ei putem spune ca L-au vazut pe Dumnezeu.
Ei ne vegheaza in ceruri si ne ajuta cand le cerem ajutorul ,iar cei in viata tin lumea cu rugaciunile lor.
Si David spunea "Calea Ta Doamne in sfintenie este"
Mesajele voastre fara exceptie vorbesc despre ceea ce credeti voi ,voi faceti cum simtiti ,asta se cheama inselare si scrie foarte bine sf.Ignatie Briancianinov in cartea pe care o poti lua de pe net"Despre inselare"
Si ortodocsii pot cadea in inselare din prea multa mandrie si atunci cand vor rezultate imediate ,revelatii divine , fara nevointa duhovniceasca .
Voi nu dati doi bani pe sfinti.

Last edited by anita; 21.05.2010 at 13:51:59.
Reply With Quote