Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa
Si ca sa continui: ce mi se pare ipocrit este sa fii om casatorit de cateva zeci de ani, sa ai unul sau doi copii si sa o dai inainte cu "infranarea."
Dupa socotelile mele, in afara daca practici abstinenta cu cap si in mod deliberat urmand ciclul femeii, si nu abstinenta de miercuri, vineri, sambata, duminica si luni, este imposibil sa ramai doar cu unul sau doi copii intr-o viata de om casatorit de la douazeci si ceva de ani. Fiindca sigur, nu MVSDL, dar apoi marti si joi tot vin, si cred ca probabilitatea de a fi fertila joi cand esti fertila miercuri este mare, daca nu chiar foarte mare. Si de aici ipocrizia, fiindca, logic, mai toata lumea face sau a facut altceva. Dar apoi, ajungand pe la cincizeci, saizeci de ani le dau in cap tinerilor cu infranarea de MVSDL. Cand ei insisi nu au practicat asa ceva, si nu s-ar fi lasat, cand aveau douazeci-treizeci de ani, in baza ei. Deci pe cine incercati sa pacaliti?
|
In cazul in care nu s-a inteles,
noi vorbim aici in principiu, ca sa aflam cu totii cum e corect. Nimeni, dar nimeni nu se pune paznic al acestui principiu. Daca Dumnezeu ne lasa sa facem cum putem mai bine, atunci nimeni nu ne poate obliga sa facem altfel. Este libertatea pe care o avem si in baza careia uramam instinctelor noastre. Atata doar ca acest drum nu duce la mantuire. Ei, despre asta discutam: ce sa facem, ca sa ne mantuim? Aici intervine invatatura Bisericii, care ne arata ce avem de facut petnru a rapi un loc in rai, caci se ia cu asalt, nu se primeste gratis.
In concluzie, repet, este o discutie de principiu, din care fiecare sa traga concluzia corecta.
Dar daca vin unii si reduc principiul la instinct, nu mai ajungem nicaieri, caci suntem cu totii dotati cu instinct, il urmam si ne e greu sa ii opunem rezistenta.
Psalmistul ne spune: "
Acestia insa defaima cele ce nu cunosc, iar cele ce, - ca dobitoacele necuvantatoare, - stiu din fire, intr-acestea isi gasesc pieirea". (Iuda 1, 10)
Atentie deci, cei care dau asemenea sfaturi!