Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner
Dar tu ce insiști? Ce vrei de fapt? Să ne convingi că locul tău este în altă parte? Într-un sanatoriu? Din ce scrii tu, nu numai că ne se înțelege nimic, dar le faci un deserviciu pucioșilor, deși tu ești convins de contrariul.
Intervențiile tale n-au nici o logică, și deși dai impresia că vrei să combați, nu aduci nici un argument în favoarea cramponării tale de Gică Contra. Nu te mai obosi să bați apa în piuă, sau dacă vrei să explici de ce ești de altă părere, fii mai civilizat și adu și tu ceva acolo, un argument cât de mic, niște citate biblice care să-ți susțină părerile. Iar dacă nu ești în stare, lasă-te păgubaș și mai slăbește-ne cu inepțiile tale.
|
Oare chiar nu v-am explicat pe înțeles? Oare chiar nu v-am argumentat ceea ce am susținut? Oare ce argumente sunt valabile pentru voi?
Știu, minciuna și viceversarea din ascuns! În asta credeți ca orbii pentru părerea bună de sine, ca învinovățind pe nedrept să poți fugi liniștit de crucea și de lucrarea cerută ție, să fugi la baallta păcatelor pe care plutesc un măr și o pară prin care se miscă doi viermișori ce vor să fie doar unul... și care nu vor să creadă ci să se satisfacă... Dar mărul se va termina, para se va strica, și va rămâne doar cotorul și baallta... nimic altceva nu va mai rămâne... iar în final broscoiul cel urât și rău te va păpa... și vei fi păpat-păpată... și atunci abea vei plânge, dar nu va mai fi cine să te audă, căci cei ce te-ar fi auzit și care te puteau convinge despre Adevăr i-ați internat pe toți în sanatoriu căci în senatoriul desfrânărilor șed cei pe care îi credeți voi, fiindcă vă place să tiranizați molipsindu-vă mereu unii de la alții... căci așa lucreză învârtoșarea din voi... aplaudați pe tiranii păcătoși și necredincioși iar pe proorocii Domnului îi alungați și-i prigoniți... Dar nu pe ei îi prigoniți ci pe voi vă scoateți din Împărăție... și când veți afla și voi Adevărul, într-un sfârșit, atunci singuri o să vă plângeți amarul căutând cu disperare pe cei pe care i-ați internat în beciul de care n-ați mai vrut să știți, dar nu-i veți mai găsi, căci ei au fost luați de Domnul... iar voi ați rămas ca să vă chinuiți... jucând polo pe baalltă cu gângăniile și țânțarii și libelulele ca să marcați gool iar apoi într-un concert infernal seară de seară o să vă considerați oameni importanți, aristocrați și cu părere foarte bună de sine... trufia vieții, pofta ochilor, necredință și plăcerea răutății, căci cu atât mai rămâne creștinul, cu hula și ispisma intrând mereu în ispispită... din plăcerile cele fecunde și fascinante ale răutăților ce vin din oale risipite la marginile iadului... joaca cu omorârea timpului.
Deci pentru ce vreți voi să mă internați mereu în senatoriul desfrânărilor?
Așa v-a învățat gLumea ca să vă vindecați pe voi înșivă păcătuind? Cu păcatul crezi că tratezi handicapatul? Păi ce păcate să mai facă păcătosul care vrea să iasă din păcat ca să fie bine? Să creadă minciunile voastre? Nu e mai bun Adevărul decât minciunile omului? Pentru ce vă înșelați că vedeți că pe mine nu puturăți? Nu vă mai chinuiți ca să-i înșelați pe alții zicând că eu aș fi înșelatul că doar oricine citește poate pricepe cum stau lucrurile și poate să creadă exact cum este Adevărul, iar mai târziu se va și vedea Clar că nimic nu veți mai putea învârtoșa și ascunde înaintea Celui ce pe toate le cunoaște exact așa cum sunt indiferent dacă ești bogat sau sărac, rob sau liber, frumos sau urăt, păcătos sau drept... Deci pentru ce vă căzniți ca vremelnic să vă autoînșelați? O, dar bine ar fi dacă ar fi vremelnic, dar voi veșnic vă înșelați... căci nu vreți, nu vreți să credeți și dacă nu vreți atunci nici nu aveți cum să vedeți... ci vă ia păcatul vederea și viermele minciunii vă mâncă inima... și vă consolați apoi cu gLumea... așa ca toată gLumea... și cu ce se consolează ea? cu senatoriul desfrânărilor... acolo în cârcârciumă se tratează și acolo se și „vindecă” de Credința în Dumnezeu... păi dacă nu vreți să credți de ce vreți să mă internați? Știu: pentru că eu cred și vouă nu vă convine!
Și ce anume vreți voi ca să nu mai auziți? Și de ce vreți să tac? De ce vă e frică? Păi pentru că nu aveți Credință!
Și dragă AngelicaKroner, să nu-ți fi răspuns eu pe înțelesul tău până acuma? Să-ți dau linkuri unde ți-am răspuns cu argumente pe înțelesul celor mai simpli la minte... Căci nici eu nu sunt un înțelept...
Citat:
Dar tu ce insiști? Ce vrei de fapt?
|
Voi chiar nu vedeți cine insisistă, pe sute de pagini ca să acopere proorociile cu minciună și cu demonstrații fără nici o noimă?Dar nu vreți să vedeți!
Iar eu sunt liber să-mi afirm Credința, cu atât mai mult cu cât este singura Adevărată. Nu combat pe nimeni, ci v-am repetat mereu Adevărul pentru bucuruia Lui și a mea în speranța că va fi și bucuria voastră, iar „dacă creștinii Mei vor tăcea, pietrele vor striga la voi”... și munții și bolovanii și lemnele și mormintele vor proorocii păcatele voastre când vă vor vedea cum veți merge la munți ca să strigați să cadă peste voi sau la morminte ca să iasă cadavrele morților afară ca să intrați voi... ele vor proorocii în ziua aceea durerile voastre... și cine va fi să vă audă pe voi? Căci pe sfinții și proorocii și creștinii și frații i-ați alungat ca să auziți cu plăcere minciunile lui anichrist căci vă dădea părere bună de sine despre voi, vă plăceau judecățile și fățărniciile lui, vă trufiza plăcut mârâielile lui ispisisikaa vulpița cumetrița... căci vorbea ca din gLume și vă liniștea asta pe voi căci vă simțeați singurii mântuiți, singurii drepți, singurii înțelepți... dar mare va fi surpriza voastră și veți fi complet nepregătiți atunci când veți afla Adevărul fiindcă iată cum dialogați voi cu cei ce nu sunt ca voi... cei ce nu vă împărtășesc minciunile... îi huliți și mințiți că nu v-au dat argumente... ca să vă creadă alții căci voi cu asta vă alintați că or să vă creadă alții... dar pentru ce mai mulți care cred în minciună? Vreți să fiți și voi ca ăia care au zis: „necredincioși din toate țările unițivă! Sculați voi antichriști, hai osândiți pentru foame pe cei de sus, hai la lupta cea mare... ”
Așa vreți să ajungeți și voi?
Păi nici un duh nu a grăita ca și Duhul Acesta, ca și Cuvântul lui Dumnezeu! Pentru ce nu credeți? Unde a mințit și care este răul care v-a îndemnat să-L faceți? Pentru ce nu vă închinați și nu-I slujiți Lui? Pentru ce vă place să slujiți gLumii? Oare poate omul să vă mântuie sau Domnul?
Dar voi socotiți pe duhul rău ca Dumnezeu și pe Duhul Lui Dumnezeu ca pe duhul rău.
Voi chiar nu știți ai cărui Duh sunteți!
...și văd că chiar sunteți serioși și vrednici... de hulă! Trist dar adevărat... o să vă dea medalie nenia și tanti grijania și o să vă servească și o cafia bună, bună de tot, cu condiția ca să-i plimbați ispisisikaa în lesă și să purtați mănușa de pe care o să trimiteți eretele lui la atac... „șoo pe el!”
Deci draga mea... ți se pare că spun inepții? Că eu spun și scriu inepții? N-ar fi mai bine să-mi ară-ți unde anume? Sau dacă voi sunteți neînțelepți atunci musai că eu scriu inepții... păi și eu sunt neânțelept așa că pentru ce mă urâți, dar un singur înțelept este: Cuvântul lui Dumnezeu, Cel mai smerit dintre toți cei smeriți! Duhul Sfânt. Dar și Cel mai puternic... fiindcă iubește și nu se preface... iubește curat.