View Single Post
Vechi 26.05.2010, 14:41:52
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de innocentul Vezi mesajul
"tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
mesajul primit dupa cum probabil majoritatea dintre voi stiti, de Sfantul Siluan Athonitul de la insusi Mantuitorul intr-un moment infernal.. cand chilia Sfantului era plina de draci si venea deja dupa 15 ani de astfel de nopti.. asa a fost invatat sa se smereasca.. adica sa nu incerce sa iasa din iad ci sa stea acolo.. cu nadejde in mila Sa.. cum intelegeti voi si cum va raportati la acest indemn caci noi tot dam si noi sa iesim din iad ,nu-l rabdam si a devenit o obisnuinta astazi sa fentam aceste reguli duhovnicesti.. care e calea voastra? spre iad sau spre rai? cum ne raportam fiecare?
+ @Jane

Mai intai am o observatie.
Ma uit ca multa lume citeste lucrari religioase, unele chiar gerele, profund filozofice. Si din intrebari ca acestea de aici se vede ca de fapt ei nu pricep ceea ce citesc. Trebuie cineva care sa le explice, sa leinterpreteze toate acestea.
Mai ales scripturile vechi (Biblie, Evanghelie, Apostol, psaltiri) zic eu ca nu trebuie citite individual ci deslusite de preot. Exista riscul sa pricem gresit si sa ne facem idei si imagini false.
Si asa toate scripturile acestea sunt f.subiective, in sensul ca nu au numai o interpretare unica, asa cum ar fi trebuit si ar fi fost normal, ci fiecare teolog, preot, monah, intelege si interpreteaza altfel.
Si venim pe un forum sau altul si vedem noi singuri cat de diferite cunostinte am dobandit in credinta.
Dar de, da bine sa vii aici si sa spui ca ai citit un listoi de cele mai grozave lucrari.

Eu imi recunosc neputinta deschis.
De ex. acest citat eu nu-l pricep.
Pentru mine iadul este extrema negativa si nu cred ca exista in cineva (ca sa spui cum spunea cineva aici: "iadul din tine, sau din sufletul tau". Una la mana.
Iad este numai in diavol.
Ca sa ai mintea in iad, inseamna sa te gandesti numai la lucruri rele. De ce? Cui foloseste?
Pe urma nu inteleg de ce erau draci in chilia Sf. Siluan? Era intr-o manastire, sau nu? Se ruga, sau nu? Ah, ca avea ispite si incercari. Da, asta inteleg, dar de aici si pana la draci, eu vad o distanta mare.
Si n-am inteles sfatul (ziceti voi de la Dumnezeu). Cum adica, sa stea cu mintea in rau? Sa nu tinda spre bine, sa lupte sa invinga raul? Sa nu se uite spre Dumnezeu, sa se roage? Nu, nu pricep si gata.