Subiect: Epicleza
View Single Post
Vechi 26.05.2010, 22:33:54
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Niciodata nu am fost preocupat de lucrul acesta.
Intrebarile acestea rationaliste se vor extinde si in cazul icoanelor- unde la fel se marturiseste prezenta tainica a Sfantului- atunci intrebarea mea in spirit rationalist este - vezi aceasta prezenta a Sfantului? sau si aici avem simbolistica?
In cazul in care te indoiesti de Taina insemana ca trebuie sa marturisesti in rugaciunea de dinaintea Impartasaniei ca "............ inca cred ca Acesta simbolizeaza Trupul Tau si........"
Indoielile tale nu inseamna ca invatatura Bisericii trebuie schimbata, eu trebuie sa ridic mintea la nivelul Tainei ci nu sa cobor taina la nivelul mintii.
Nu George , nu ma cunosti, si sa stii ca nu sunt exclusiv adeptul rationalului, limitindu-ma numai la acest fel de a judeca insular lucrurile, insa cind fac referire la neinteles, la taine la nevazut, si de-necunoscut, port cu mine anumite verificari ale lor, nu multe, dar indeajuns pentru a avea incredere PRUDENTA in acest ocean misterios al vietii. Mie aceste certitudini, cind mi le arata Dumnezeu, imi vin nu inchipuind si imaginind una si alta, DELOC, de aceste TENTATII FUG!( si stii ca marii Duhovnici ne spun des sa ne tinem departe de inchipuiri ale mintii), ci le gasesc in comunitatile de oameni, in dinamica lor misterioasa, de ex. lucruri care mi se spun, povestiri, rugaciuni repetative pe care le aud, senzatii, atitudini, priviri, fetze, toate fiind deseori confirmari la necunoscute.
Noi lumea asta misterioasa o avem , si cu asta defilam , si aici gasim raspunsurile la dileme! nu intr-una imaginara
Reply With Quote