Citat:
Īn prealabil postat de sophia
+ @Jane
Si asa toate scripturile acestea sunt f.subiective, in sensul ca nu au numai o interpretare unica, asa cum ar fi trebuit si ar fi fost normal, ci fiecare teolog, preot, monah, intelege si interpreteaza altfel.
Si venim pe un forum sau altul si vedem noi singuri cat de diferite cunostinte am dobandit in credinta.
Dar de, da bine sa vii aici si sa spui ca ai citit un listoi de cele mai grozave lucrari.
|
Nu cred ca vei gasi interpretatari diverse si contradictorii la ortodocsi. Tocmai unitatea de pareri ii caracterizeaza pe acestia, ca doar nu sunt protestanti. Ceea ce se intampla pe forumul acesta, se datoreaza lipsei de informare si subiectivitatii unora, care au pretentia de a le sti pe toate, fara a fi citit nimic despre ce se discuta.
Citat:
Īn prealabil postat de sophia
Un raspuns scurt:
Mi se pare ca am cautat cartea in librarie aceea cu Siluan)si ori n-am gasit-o, ori am gasit-o si rasfoind-o nu m-a atras. Mi-am ales carti pe nivelul meu duhovnicesc.
Am sa ma uit putin pe internet.
|
Daca citeai si numai prima fraza te-ai fi "indragostit" pe loc de scrisul Cuv. Siluan. Iata o mostra:
"Sufletul meu tanjeste dupa Domnul si cu lacrimi Il caut.Cum as putea sa nu Te caut? Tu m-ai gasit intai si mi-ai dat desfatarea Sfantului Tau Duh, si sufletul meu Te-a iubit.
Tu vezi, Doamne, intristarea mea si lacrimile... Daca nu m-ai fi atras prin iubirea Ta, nu Te-as cauta asa cum Te caut. Dar Duhul Tau mi-a dat sa Te cunosc si sufletul meu se bucura ca Tu esti Dumnezeul si Domnul meu si pana la lacrimi tanjesc dupa Tine.
Sufletul meu tanjeste dupa Dumnezeu si Il caut cu lacrimi.
Milostive Doamne, Tu vezi caderea mea si intristarea mea, dar cu smerenie cer mila Ta; revarsa asupra mea, a pacatosului, harul Sfantului Tau Duh. Amintirea lui atrage mintea sa gaseasca iarasi milostivirea Ta.
Doamne, da-mi duhul smereniei Tale, ca sa nu pierd iarasi harul Tau si sa nu plang in hohote dupa el, cum plangea Adam dupa rai si dupa Dumnezeu."
Iti place?