Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 27.05.2010, 01:04:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
A fost un genocid, sau hai pentru dumneavoastra...toul se rezuma la acele erori, devieri, exagerari( pe care le-ati trecut si la plural de altfel)!

Imi puteti da cifra celor executati in timpul Inchizitiei, ca sa va spun cat de genocid a fost?
Cifra exactă nu o cunosc. Ca cifre aproximative, eu am spus "câteva sute", iar un preopinent, citând wikipedia, a spus 5000. Chiar și 5000 de execuții, ori chiar dublul acestei cifre dispersate în câteva veacuri, nu înseamnă genocid. Genocidul înseamnă omor în masă îndreptat împotriva unei seminții, așa cum au fost genocidul armenilor de către liberalii turci, genocidul evreilor de către național-socialiștii germani sau genocidul ucrainienilor de către bolșevicii ruși. A pretinde că Inchiziția a practicat genocidul este absurd și compromițător intelectual.

Citat:
Cum l-a pedepsit Biserica Catolica pe Torquemada, la auzul faptului ca a omorat un om, si apoi pe al 2 lea?
Biserica Catolică NU l-a pedepsit pe Torquemada. De ce ? E foarte simplu:
1) fiindcă nu s-a dovedit că a încălcat vreo lege
2) fiindcă omorul este de domeniul Cremenalului, nu al Bisericii.

Citat:
Exista sfinti criminali?
Criminali ? Nu am auzit. Sfinți care au dat verdict de "vinovat" celor răi și au trimis gâdele să le pună capul pe butuc au fost. V-am și dat un exemplu românesc și ortodox: Ștefan cel Mare și Sfânt.

Citat:
Credeti ca preotii catolici acuzati de pedofilie ar trebui arsi pe rug?
Nu, deoarece pedofilia nu are gravitatea pe care o are erezia sau vrăjitoria. Pe urmă, multe cazuri din aceste "pedofilii" sunt de fapt cazuri de relații homosexuale cu persoane majore sau cu discernământ și care au consimțit, adică crime consensuale. Este neobișnuit în istorie ca să fie condamnați la moarte oameni vinovați de crime consensuale. Totuși, vreo 15 ani de pușcărie cu biciuire săptămânală ar putea fi un lucru foarte folositor unor asemenea sodomiți în sutane și o justă satisfacție pentru victimele lor, precum și un exemplu pentru ceilalți care poate ar fi tentați să apuce pe asemenea cale.

Sau sunteți de părere că ar trebui iertați, sau cel mult trași de urechi cu povața de a nu se mai întâmpla ?

Citat:
Daca Iona D' Arc a murit , fiind nevinovata...se mai poate considera ca aceasta operatiune a fost inspirata de Dumnezeu? Cine a dat verdictul, si cine a verificat atent marturiile, in urma carora s-a dat verdictul?
Evident, această eroare nu a fost inspirată de Dumnezeu. Verdictul și verificarea mărturiilor au fost opera unui tribunal eclezial format din 21 de judecători. Se pare că și-a băgat și politica un pic coada acolo, existând o presiune din partea Perfidului Albion. Material despre această tristă afacere există din abundență pe Internet.

Citat:
Repet, Biserica Catolica si-a cerut iertare...ati intrebat-o daca e de acord cu opiniile dumneavoastra, si de asemenea cu parerea de rau pentru faptul ca nu mai exista si astazi Inchizitia? Asta crede si Papa, asta crede si Confesorul dumneavoastra...si preotii catolici in general?
Nu discut asemenea aspecte cu duhovnicull meu. Nu am auzit în nici o omilie și nu am citit în nici un catehism faptul că trebuie să credem că Inchiziția a practicat genocidul sau că simpla ei existență a fost un lucru rău. În general, adevărurile de credință nu se referă la aspecte istorice. Deci, opinia că existența și lucrarea Inchiziției a fost mai mult bună decât rea este o opinie personală permisă, până când Magisteriul va hotărî altfel, ceea ce este improbabil să se întâmple.

Încă mai aștept citatul prin care papa își cere scuze pentru că Inchiziția ar fi botezat cu forța pe evreii din Spania. Așa cum aștept, din partea Ancăi Miha, citatul promis de câteva săptămâni în care am afla că un papă ar fi declarat că ne putem mântui fără Cristos.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 27.05.2010 at 01:08:10.