Citat:
În prealabil postat de topcat
Sigur, sigur, a relevat. Atita numai ca sfintii tin numai pentru ei informatiile :)
Ce pacat ca ortodocsii de la meteo sint din-aia neseriosi!
|
Sfinții le dau la toți toate informațiile și cu toată dragostea numai că topcat nu este științific (spre paguba lui) să cerceteze și cărțile sfinților.
vezi că la meteo nu sunt ortodocșii ci oamenii de știință. așa că nu faci altceva decât să aduci încă o dovadă că știința nu e infailibilă ci supusă lui Dumnezeu chiar și în ceva atât de banal ca starea vremii
Citat:
I have tried to read philosophers of all ages and have found many illuminating ideas but no steady progress toward deeper knowledge and understanding. Science, however, gives me the feeling of steady progress: I am convinced that theoretical physics is actual philosophy. It has revolutionized fundamental concepts, e.g., about space and time (relativity), about causality (quantum theory), and about substance and matter (atomistics), and it has taught us new methods of thinking (complementarity) which are applicable far beyond physics. M.Born 1968
Fizica nu e nici pe departe de a-si fi epuizat resursele sau posibilitatile
|
Dar vezi că de fapt vrea să țină locul filozofiei și dacă vei cupla și cu ce a zis în citatul dat de mine vei vedea că o vrea metafizică deci aproape religie, arătând și fără să vrea că pe cât de spectaculoasă este pe atât de neputincioasă? Doar a zis că de la marginea fizicii de azi doar metafizica poate merge mai departe .
și a mai zis ceva: principiile de până acum ale fizicii se infirmă de fizica cuantică arătând că este o realitate misterioasă și aparent contradictorie de nepătruns cu mintea omenească.
Și fizica atomică „atotștiutoare” de abea a ajuns acum după atâtea scremete filozofice la noțiuni pe care creștinii le știu de mii de ani.
Un mic exemplu relativitatea timpului. Ca să nu te bag în viețile sfinților, deoarece ești încă necopt pentru ele (pe care dacă vrei să fii științific trebuie să le studiezi și singur când te vei mai coace. Acolo vei avea surpriza a găsi multe alte exemple de lucruri cunoscute și experimentate de creștini cu sute de ani înaintea de a fi experimentate sau filozofate de fizica atomică, și vei vedea cum fizica atomică se află deabea în pamperși dar datorită minții ei necoapte crede că a ajuns la vârful cunoștiinței) îți dau 2 exemple unul din Biblie: psalm 89, "
4. Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut si ca straja noptii." Iată relativitatea timpului cu 2700 de ani înainte de Einstein, descrisă de Sf. Prooroc David.
al doilea exemplu este însuși Einstein care a vrut să demonstreze matematic că nu există Dumnezeu și a ajuns la sfârșitul ecuației să dea de infinit. A înghețat și a devenit credincios.
iar de ceilalți oameni de știință credincioși ai uitat să scri probabil simțindu-te oleacă jenat.(și n-am făcut decât să enumăr citatele de la puțini din ei, la cei la care ai făcut tu însuți referință crezând că sunt de partea ateismului neștiințific de fapt, că ateism științific nu există decât în utopie)
Citat:
Atac la persoana?
|
Aici te rog să mă ierți că ai dreptate cam suna a așa ceva. de fapt eu nu atacam persoana lui Topcat nici a lui Top hat nici a lui Top dog că nu o cunosc și nici nu vreau să o atac deoarece îmi ești drag pentru că nu te enervezi în contraargumentație și chiar mi-aș dori să te cunosc personal. dar nu ca să te atac ci ca să stăm de vorbă mai puțin pe front ci ca la o masă a dragostei într-o pauză de linii inamice. Eu atacam și atac ateismul tău fiindcă nici nu te înnobilează nici nu ți se potrivește și te și alterează (în sensul original de alter ego decât cel frumos) fiind cu totul incoerent și ilogic și mai ales neștiințific. ori eu am înțeles că de fapt știința este dragostea ta iar ateismul doar rătăcirea.