Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Să știți că eu nu am susținut că femeile ar trebui să umble goale (sau hai, fie, cu chiloții la vedere) nici măcar pe stradă, cu atât mai puțin la biserică. Dar, de aici și până la a condamna coafarea sau folosirea parfumului nu e cam mare distanță ? Vasăzică, găsiți normal ca o femeie să se coafeze dacă merge la masă invitată de prostul satului, pe când dacă merge duminica la masă invitată de Cristos nu mai e normal să se coafeze ? Eu, în zi de sărbătoare caut să merg la cina Regelui meu cu cele mai bune haine pe care le am. Dacă aș fi femeie și aș avea păr lung, mi-aș îngriji podoaba capilară și aș fi foarte fericit să șterg cu pletele mele, picioarele Lui. Ipoteza că o femeie s-ar putea coafa și parfuma nu ca să atragă bărbații sau să arate cu fudulie că ea sau soțul ei o duce bine, ci că ar face-o în onoarea Mirelui nostru de ce să o excludeți ?
Ridicați problema limitelor, adică puneți întrebarea "cum deosebim cochetăria de impudoare". Eu cred că știți mai bine ca mine că există cărți de protocol și există un consens general al bunului simț asupra acestor probleme. La biserică precum și în împrejurări uzuale (la serviciu, pe stradă), lungimea fustei trebuie să fie astfel încât, în picioare, să nu fie mai scurtă de jumătatea genunchiului. Vederea coapselor este bine să fie rezervată pentru ștrand sau, seara, pentru soț. Decolteul este permis dacă nu coboară până la jumătatea sânului. Un număr rezonabil bijuterii de calitate sunt permise (dar nu și pentru bărbați, în afară de acul de cravată ori de butoni), iar acoperirea capului este necesară în biserică, mai ales în prezența Sfântului Sacrament, după cum descoperirea capului este necesară la bărbați.
În vremea tinereții lor, bunicele noastre știau atât de bine să-și sublinieze feminitatea, fără a fi impudice !
|
DAR EU NU CONDAMN COAFAREA. EU MA INSAMI MA COAFEZ, chiar si duminica pt biserica, dar pe frumosul meu cap si pe pretioasa mea coafura IMI PUN O ESARFA, UN BATIC IN SEMN DE RESPECT PENTRU HRISTOS. Asa cum barbatii in semn de respect isi descopera capul, eu, femeia, mi-l acopar IN BISERICA.
Cat priveste tinuta vestimentara, n-am sustinut ca ati sustinut dumneavoastra ca femeile ar trebui sa umble goale. Ma refeream la adoptarea UNEI TINUTE MAI DECENTE DECAT IN ALTE OCAZII, ce-i asa de extraordinar de ciudat in asta ?, Doamne fereste!
Parfumatul EXCESIV, draga domnule, MA DERANJEAZA PE MINE, DOAR PE MINE, in aceeasi masura ca mirosul de JEG si transpiratie. Eu aici, pe forum spuneam PAREREA MEA, DOAR PAREREA MEA PERSONALA, nu fac eu o lege.
Dar, ajunge cu vorbaria. Ne invartim in cerc fara rost. Ocup spatiu virtual fara sa zic ceva nou. Asa ca eu am spus ce am avut de spus. Voi trece la alt subiect de pe forum.
Va salut si Domnul sa ne binecuvinteze pe toti!