Citat:
În prealabil postat de Scotianul
BC nu a reactivat Congregatio pro Doctrina Fidei (CDF)?Pe vremuri acesta organizatie era cunoscuta sub numele de Suprema Congregatie a Inchizitiei Universale. Din ce stiu>in 1908 ati schimbat numele in Sacra Congregatie a Sfantului Oficiu.In1965 s-a schimbat in>Congregatio pro Doctrina Fidei (CDF).Parca asa stiam.Cardinalul Ratzinger nu a fost ,,Prefect of the Congregation for the Doctrine of the Faith”?
|
Dar nu a reactivat-o, domnule dragă. Această Congregație a existat din vremuri imemoriale, există și acum și, să sperăm, va exista până la A Doua Venire. Ea a fost, este și va fi în drept să se pronunțe în materii cum ar fi ereziile. Dacă nu mi-e clar dacă o acțiune a mea este sau nu conformă cu învățătura Bisericii mele, presupunând că nu am putut obține un răspuns satisfăcător de la nivelul local al Bisericii, mă pot adresa acestei Congregații care trebuie să-mi dea un răspuns. O decizie de natură dogmatică a acestei Congregații nu poate fi răsturnată decât numai de papa sau de un Sinod ecumenic.
Șeful Congregației ocupă poziția a 4-a de demitate în Curia Romei, după coordonatorul Congregației Bisericilor Orientale, după Secretarul de Stat și după papa însuși. Actualul papă, care a fost mulți ani conducătorul acestei congregații, a fost urmașul vrednicului de pomenire Torquemada, prin urmare cred că e foarte bun cunoscător al trecutului instituției pe care a coordonat-o. De aceea am spus că ar fi foarte curios să-și ceară scuze pentru ceva ce nu a existat: convertiri forțate ale Inchiziției.
Acuma, referitor la cele 20 de milioane de lire pe care vizita papală în Marea Britanie le presupune, adresați-vă ministrului dv de finanțe și celor care l-au invitat pe papa, nu oaspetelui. Dar am o întrebare: pentru un stat ca cel britanic, suma nu este, de fapt, nesemnificativă ? Invitarea lui Putin și plimbarea lui cu caleașca cu care a fost plimbat Ceaușescu la cât s-a facturat ?
Dar vizitele lui Dalai Lama cât costă ? Sau plătesc țăranii tibetani sub ocupație ? Trebuie înțeles că invitarea unui lider spiritual al infidelilor se justifică, pe când invitarea liderului unei bune părți din lumea creștină nu se justifică ?