![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Șeful Congregației ocupă poziția a 4-a de demitate în Curia Romei, după coordonatorul Congregației Bisericilor Orientale, după Secretarul de Stat și după papa însuși. Actualul papă, care a fost mulți ani conducătorul acestei congregații, a fost urmașul vrednicului de pomenire Torquemada, prin urmare cred că e foarte bun cunoscător al trecutului instituției pe care a coordonat-o. De aceea am spus că ar fi foarte curios să-și ceară scuze pentru ceva ce nu a existat: convertiri forțate ale Inchiziției. Acuma, referitor la cele 20 de milioane de lire pe care vizita papală în Marea Britanie le presupune, adresați-vă ministrului dv de finanțe și celor care l-au invitat pe papa, nu oaspetelui. Dar am o întrebare: pentru un stat ca cel britanic, suma nu este, de fapt, nesemnificativă ? Invitarea lui Putin și plimbarea lui cu caleașca cu care a fost plimbat Ceaușescu la cât s-a facturat ? Dar vizitele lui Dalai Lama cât costă ? Sau plătesc țăranii tibetani sub ocupație ? Trebuie înțeles că invitarea unui lider spiritual al infidelilor se justifică, pe când invitarea liderului unei bune părți din lumea creștină nu se justifică ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 27.05.2010 at 14:49:21. |
|