Subiect: Pomana
View Single Post
Vechi 28.05.2010, 14:17:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
. "Bogdaproste" sau, mai pe romaneste "Dumnezeu primeasca" sau "Dumnezeu sa-l odihneasca" sau ceva de genul, este un raspuns adecvat ca si continuare/raspuns a rugaciunii. Sa spui multumesc frumos cand ti se cere de fapt o rugaciune este ca si cum eu as spune cuiva
Din cata slavona stiu eu "bogdaproste" ar veni din "Bog da prosti", care , literar , ar insemna "Dumnezeu sa ierte!" Acum, de, datorita orientarii religioasa a fetii, pe care nu o discutam aici, ea stia ca nu e bine sa manance pomeni. Insa asta nu ar trebui sa anuleze dragostea crestina si sa ne para rau de un pateu dat unui flamand.

Marilena, multumesc pentru link, se explica pe larg rostul rugaciunii pentru morti si randuiala pomenilor si parastaselor. Inca mai caut un link cu folosul pomenilor in varianta oficiala a BO. Adica, cum explica preotul ce sunt pomenile si la ce folosesc.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote