Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 29.05.2010, 18:19:49
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dacă ar exista o lege penală care să condamne cu asprime satanismul și vrăjitoria, dacă aș fi judecător într-un tribunal convocat de stat cu misiunea de a răspunde la întrebarea dacă fapta a 3 inculpați constituie satanism și a alți 2 inculpați vrăjitorie și dacă, după cercetare și audieri ale tuturor părților aș pronunța, având această intimă convingere, verdict de vinovăție, desigur că aș fi văzut ca un om foarte respectabil și ar fi de așteptat să rămân în libertate și să mor de moarte naturală, cinstit de comunitatea pe care am slujit-o, așa cum a făcut Torquemada.

Cu uciderea ? Niciodată. Domnul meu îmi poruncește asta.
Însă, situația în care sunt executați criminali vinovați de crime grave, ori situația de apărarea casei, orașului și țării mele de năvălitori chiar dacă asta ar însemna moartea lor, nu cred că înseamnă ucidere. Cel puțin Biserica mea, exact ca și Biserica dv, nu au considerat niciodată și nu consideră nici acum acestea ca fiind ucideri în înțelesul Decalogului. Nici chiar fariseii, nici chiar Moise însuși care a primit Decalogul din mâna lui Dumnezeu nu a considerat astfel. Nimeni nu a considerat astfel până la timpurile moderne, care au venit cu marotele lor.

Un ierarh și vrednic slujitor. Nu am auzit să fi fost considerat nevrednic prin nici un act oficial și de către nici o autoritate laică sau eclezială competentă.
Daca si-ar cere iertare Biserica Catolica ( inca o data), de data aceasta enumerand pe toti cei care au gresit, exagerat, deviat...ati crede, si daca nu mai e nevoie sa specifice aceste lucruri, dumneavoastra credeti contrariul?

Daca eu as intreba 3-6 preoti catolici ce parere au despre Torquemada, si mi-ar spune altceva decat dumneavoastra...v-ati mentine opinia, v-ati cere iertare pentru opiniile neconfirme cu cele ale Bisericii...sau vi le-ati mentine, in contradictie cu ce crede Biserica? De ce nu va intrebati confesorul, sau alti preoti catolici ce cred in legatura cu acest individ-criminal, si cu Inchizitia in general, si continuati sa va expuneti opiniile aici( va este teama sa aflati adevarul)?

Ce credeti despre cele afirmate aici de dumneavoastra, ca sunt failibile...sau nu?

Ma contraziceti ( ii contraziceti pe toti cei care nu pot gandi ca dumneavoastra), sau va spuneti doar opinia personala, contient fiind ca poate fi una eronata?

Enumerati erorile, exagerarile, devierile, violenta folosita in numele Adevarului, si separarile dintre crestini pentru care si-a cerut scuze Biserica Catolica!!!!!!