Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2010, 22:37:21
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Domnule dragă, eu nu sunt la curent cu nici o decizie a vreunei instanțe competente care, judecând cu obiectivitate cazul lui Torquemada, să fi dat un verdict de "criminal infect". Dv sunteți la curent cu așa ceva ? Nici nu cunosc vreun document prin care să se facă o dovadă că acest mare inchizitor, cu drepții să-l pomenească Dumnezeu, ar fi încălcat în mod grav o lege și care anume. Dv cunoașteți ?
.
Ne luati pe toti de ortodocsi inculti si prosti de aceea incercati sa ne bagati tot felul de argumente puerile ca cel de mai sus.

Nu vedeti ca ceea ce solicitati este ca "Hitler sa fie judecat dupa legile lui Hitler nu ale tarilor normale democratice"

Astazi criminalul in serie de Ceausescu ar fi fost tot la putere daca ar fi fost judecat dupa legile " Marii Adunari Nationale" asa cum urla cu nevasta-sa in camaruta de judecata
Vechi 27.05.2010, 22:40:46
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
De D-nul Mihnea sigur, ca a spus:" cu drepții să-l pomenească Dumnezeu", nu stiu ce cred si altii. Tragic, nu? Criminal la loc de cinste, printre cei drepti... Oare cei ucisi pe nedrept, in chinuri, nu striga la Dumnezeu?
Foarte tragic, nu asa...ma intreb daca Ioana D' Arc a atacat Biserica Catolica, sau in fine cum au ajuns dumnealor sa ucida un om ( si nevinovat), prin voia lui Dumnezeu, si analizand cu mare atentie dovezile?

Eu tot nu inteleg ce efecte benefice a avut Inchizitia, cand de fapt au fost monstuoase, si atat...consecintele unei fapte urate, pot fi numai negative, si asa au si fost!
Vechi 27.05.2010, 22:52:58
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ne luati pe toti de ortodocsi inculti si prosti de aceea incercati sa ne bagati tot felul de argumente puerile ca cel de mai sus.

Nu vedeti ca ceea ce solicitati este ca "Hitler sa fie judecat dupa legile lui Hitler nu ale tarilor normale democratice"

Astazi criminalul in serie de Ceausescu ar fi fost tot la putere daca ar fi fost judecat dupa legile " Marii Adunari Nationale" asa cum urla cu nevasta-sa in camaruta de judecata
Mie mi se pare foarte urata moartea lui Ceausescu, si a Elenei...or fi fost ei ce-or fi fost, dar mi se pare ceva socant...sa scoti niste oameni legati de maini, si sa ii impusti in cap, la zid...

Din cate am inteles, cel care i-a interogat in acea camaruta de judecata, s-a si spanzurat la ceva timp dupa.

Nu cred ca ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat cum trebuia...pentru ca poate ar fi existat si alte modalitati de a schimba conducerea, fara o astfel de executie.
Vechi 27.05.2010, 22:56:08
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Mie mi se pare foarte urata moartea lui Ceausescu, si a Elenei...or fi fost ei ce-or fi fost, dar mi se pare ceva socant...sa scoti niste oameni legati de maini, si sa ii impusti in cap, la zid...

Din cate am inteles, cel care i-a interogat in acea camaruta de judecata, s-a si spanzurat la ceva timp dupa.

Nu cred ca ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat cum trebuia...pentru ca poate ar fi existat si alte modalitati de a schimba conducerea, fara o astfel de executie.
si eu cred la fel.
Vechi 28.05.2010, 08:13:39
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Citat:

Executia lor a fost asa cum trebuia sa fie.
Au fost judecati cu judecata cu care judecau si au fost omorati cu moartea cu care omorau, ei si toti ai lor comunisti.
A fost dreptatea lui Dumnezeu, a sfintilor mucenici si a martirilor din temnitele comuniste.
Asa e viata, faci ceva, iar apoi primesti rasplata!

Fara a mai pune la socoteala ca daca il ducea putin capul pe Ceausescu, ar mai fi fost in viata multi ani dupa '89.

Last edited by Hector; 28.05.2010 at 08:15:49.
Vechi 28.05.2010, 08:24:43
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
De D-nul Mihnea sigur, ca a spus:" cu drepții să-l pomenească Dumnezeu", nu stiu ce cred si altii. Tragic, nu? Criminal la loc de cinste, printre cei drepti... Oare cei ucisi pe nedrept, in chinuri, nu striga la Dumnezeu?
Fara a mai pune la socoteala faptul ca marturiile se obtineau prin tortura! Asadar cat de credibile sunt. Psihologic ajungi in punctul de a prefera sa te arda pe rug cateva minunte decat sa te tortureze zilnic cateva saptamani sau luni.
Cum este reinterpretata istoria. Asa a fost si cu cruciadele. Erau macelarite niste fiinte umane, creatii ale lui Dumnezeu, iar in Europa biserica se bucura. Cruciatii erau descrisi ca niste eroi placuti lui Dumnezeu. Erau pusi la mare cinste, iar ei nu erau decat niste macelari si violatori de femei ,,pagane" (sic!).

Biserica catolica are mainile patate de sange NEVINOVAT, iar asa-zisele scuze ale ei nu au nicio valoare, sunt egale cu 0. Raul nu va putea fi indreptat, sangele nu va putea fi curatat.
Vechi 28.05.2010, 12:46:05
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
Executia lor a fost asa cum trebuia sa fie.
Au fost judecati cu judecata cu care judecau si au fost omorati cu moartea cu care omorau, ei si toti ai lor comunisti.
A fost dreptatea lui Dumnezeu, a sfintilor mucenici si a martirilor din temnitele comuniste.
Asa e viata, faci ceva, iar apoi primesti rasplata!

Fara a mai pune la socoteala ca daca il ducea putin capul pe Ceausescu, ar mai fi fost in viata multi ani dupa '89.
Cred ca aceasta executie este o pata neagra asupra istoriei Romaniei, si de asemenea cred ca daca ar fi voia lui Dumnezeu sa se intample astfel de lucruri, si asa...nu ar exista mustrari de constiinta, ori cand ele apar...lucrurile sunt clare.

Si eu cred ca daca ii ducea putin capul pe romani, care au avut timp atatia ani sa gaseasca solutii, in conformitate cu o gandire crestina...lucrurile s-ar fi putut rezolva altfel, si nu cu doi oameni legati de maini, si impuscati in cap de nenumarate ori...si apoi lasati pe langa un perete.
Vechi 28.05.2010, 13:05:57
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Cred ca aceasta executie este o pata neagra asupra istoriei Romaniei, si de asemenea cred ca daca ar fi voia lui Dumnezeu sa se intample astfel de lucruri, si asa...nu ar exista mustrari de constiinta, ori cand ele apar...lucrurile sunt clare.

Si eu cred ca daca ii ducea putin capul pe romani, care au avut timp atatia ani sa gaseasca solutii, in conformitate cu o gandire crestina...lucrurile s-ar fi putut rezolva altfel, si nu cu doi oameni legati de maini, si impuscati in cap de nenumarate ori...si apoi lasati pe langa un perete.
Nu poti judeca scotand faptele din contextul lor istoric.

La douazeci de ani dupa razboi multi pot da solutii foarte bune insa doar cei care au trait acele vremuri stiu ca nu prea erau alternative. Existau doar teorii neviabile.
Vechi 28.05.2010, 13:32:28
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu poti judeca scotand faptele din contextul lor istoric.

La douazeci de ani dupa razboi multi pot da solutii foarte bune insa doar cei care au trait acele vremuri stiu ca nu prea erau alternative. Existau doar teorii neviabile.
Tu...imi dai sfaturi legat de contextul istoric al evenimentelor?

In fine, hai sa iti raspund:

Opinia mea e aceeasi, se puteau gasi si alte solutii...iar din cate tin minte, am citit ca e pacat ca un popor sa isi ucida presedintele/liderul/conducatorul.

Aceasta executie s-a lasat cu mustrari de constiinta in randul celor care au fost direct responsabili de moartea celor doi, deci mie poti sa imi spui ce vrei...dar spune-i celui care acum e sub pamant, cat de fericit ar fi trebuit sa se simta dupa aceasta decizie...si cat de mult a gresit pentru ca nu a putut trai cu aceasta povara.

De aceea afirm ca aceasta executie este o pata neagra in Istoria tarii noastre.
Vechi 29.05.2010, 17:47:10
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Dumneavoastra daca ati omori 3 satanisti, si 2 vrajitori...cum ati fi vazut, si cat ati mai sta liber...va intreb?
Dacă ar exista o lege penală care să condamne cu asprime satanismul și vrăjitoria, dacă aș fi judecător într-un tribunal convocat de stat cu misiunea de a răspunde la întrebarea dacă fapta a 3 inculpați constituie satanism și a alți 2 inculpați vrăjitorie și dacă, după cercetare și audieri ale tuturor părților aș pronunța, având această intimă convingere, verdict de vinovăție, desigur că aș fi văzut ca un om foarte respectabil și ar fi de așteptat să rămân în libertate și să mor de moarte naturală, cinstit de comunitatea pe care am slujit-o, așa cum a făcut Torquemada.

Citat:
Sunteti de acord cu uciderea?
Cu uciderea ? Niciodată. Domnul meu îmi poruncește asta.
Însă, situația în care sunt executați criminali vinovați de crime grave, ori situația de apărarea casei, orașului și țării mele de năvălitori chiar dacă asta ar însemna moartea lor, nu cred că înseamnă ucidere. Cel puțin Biserica mea, exact ca și Biserica dv, nu au considerat niciodată și nu consideră nici acum acestea ca fiind ucideri în înțelesul Decalogului. Nici chiar fariseii, nici chiar Moise însuși care a primit Decalogul din mâna lui Dumnezeu nu a considerat astfel. Nimeni nu a considerat astfel până la timpurile moderne, care au venit cu marotele lor.

Citat:
Cine a fost Torquemada pentru Biserica Catolica?
Un ierarh și vrednic slujitor. Nu am auzit să fi fost considerat nevrednic prin nici un act oficial și de către nici o autoritate laică sau eclezială competentă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 29.05.2010 at 17:50:41.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican