În prealabil postat de Mihnea Dragomir
E invers. Politica trebuie să meargă mână în mână cu religia. Este misiunea Bisericii, și prin excelență, a laicatului să militeze pentru ca cetatea oamenilor să fie Cetatea lui Dumnezeu și ca întreg corpul de legi să fie bazat pe legea lui Dumnezeu. Pentru aceasta, este absolut normal ca acele crime care sunt încălcări ale primelor 3 porunci să fie incriminate ca atare, întocmai precum trebuie să fie incriminate încălcările celorlalte 7 porunci. Sacrilegiul trebuie incriminat. Erezia trebuie incriminată. Idolatria (în spațiul public al Cetății) trebuie incriminată. Uciderea de prunci nenăscuți trebuie incriminată. Sodomia trebuie incriminată. Adulterul trebuie incriminat. Așa a fost mereu în Poporul Ales al lui Dumnezeu. Așa trebuie să fie și azi în Noul Popor Ales al lui Dumnezeu. Nu este admisibil ca state care sunt expresia politică a unor popoare creștine să se bazeze pe altă lege decât pe Legea lui Dumnezeu. Anomalie este ceea ce se întâmplă acum, nu ceea ce se întâmpla pe vremea lui Moise, a Judecătorilor, Regilor, profeților, pe vremea misiunii pe pământ a lui Isus, pe vremea lui Constantin, a lui Carol cel Mare ori a lui Torquemada. Nu legile majestăților lor catolice Ferdinand și Isabela, inspirate de Sfânta Biserică au fost absurde, ci legile unui Obama, unui Putin sau unui Băsescu, inspirate de agenți ai întunericului, sunt absurde.
Este de discutat dacă, în condițiile și cu posibilitățile tehnice de azi, prin "incriminare" mai trebuie înțeleasă pedeapsa cu moartea. Unii specialiști în drept, creștini, spun că nu mai este necesară, în vreme ce alți specialiști, la fel de creștini, spun că este necesară. Fiecare dintre aceste două partide are argumentele ei sustenabile potrivit învățăturii noastre.
Dar, până ce vom crede că Regatul lui Dumnezeu trebuie să fie numai în inimile noastre și nu trebuie să fie și în lume, pentru ca lumea toată, guvernată de Biserică și de Statele Creștine să se transfigureze în Cetatea lui Dumnezeu, lucrurile vor merge, veac de veac, în jos, spre disoluție. Avem de ales între a clădi casa noastră comună pe stâncă sigură sau a o clădi pe nisip. Inspirați de Vistierul Bunătăților, cei dinaintea noastră au ales prima variantă. Noi, sfidându-L pe El și pe aceia și zicând despre ei că erau "înapoiați" ori chiar "criminali" avem libertatea și să clădim pe nisip. Dar atunci, să nu ne mirăm de ce va urma și să nu căutăm cine știe ce explicații savante pentru stările lucrurilor de azi și de mâine.
|