View Single Post
Vechi 31.05.2010, 11:30:51
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Nu stiu ce sa zic. Parintele nu prea are de ales, in vreme ce nasii pot spune da sau nu.
Am intalnit multe cazuri de mahniri si suparari intre nasi si fini.
In mai toate cazurile din pricina ca nu au avut cu totii acelasi duh si ritm de vietuire.

Este bine a purta de grija celor neputinciosi, eu as face'o insa ca prieten, nu ca nas. Nas as putea fi doar unora pe care i'as vedea incercand cu adevarat sa vietuiasca duhovniceste. Atat spre intarirea mea, cu rugaciunile lor, cat si a loc cu farama mea de experienta, pe care ar presupune'o diferenta de varsta dintre mine si ei.

Nu stiu, sunt inca prea mic pentru a vorbi de nasie. Mai am de crescut. :)

P.S. Cununia intre ortodocsi si eterodocsi este ceva ce inca imi este neclar. Nu am cautat sa vad gandirea Parintilor. Dupa mintea mea, in stadiul actual, cred ca este tare dificil a uni doua lucruri diferite. Daca amandoi sunt traitori fideli ai credintei, nu stiu cum pot ei deveni una in duh. Daca unul dintre ei este indiferent si trece la credinta celuilalt, este una, daca amandoi sunt indiferenti si aleg una dintre ele, asta si asta ceva. Insa daca ei simt ca sunt in Adevar, fiecare in "adevarul lui", nu stiu ce sa zic. Mi'e teama de ispite mari in astfel de casnicii.
Cand m-am casatorit eram intr-o stare de apostazie care a tinut multa vreme, dar preotul m-a casatorit. Si dupa aceea m-am schimbat, revenind la ortodoxie.

Atunci cand am cautat nasi am gasit extrem de greu, aproape ca am amanat casatoria religioasa. Si probabil ca si acum multi isi cauta nasi, dar se lovesc de acelasi raspuns devenit clasic in vremurile noastre: nu ne permitem.

Noi acum am fost intrebati pentru prima oara si am acceptat fara rezerve, foarte bucurosi fiind de invitatie. Bineinteles ca oamenii pe care ii vom cununa sunt de calitate, chiar daca el e ortodox si ea catolica. In timp, poate se va rezolva si problema asta, trecand amandoi la dreapta credinta si la trairea ortodoxa autentica.

Sa ne rugam pentru ei, sa ii lumineze Dumnezeu si sa ii ajute in tot lucrul bun.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote