Citat:
Īn prealabil postat de penticostalulmantuibil
Uite frate Trice, eu incerc sa-ti urmez sfatul: incerc sa trag o concluzie cu totul si cu totul obiectiva.
Adica mai multe concluzii pentru ca toata lumea sa fie pe deplin lamurita si sa nu se mai puna nicio intrebare :))
Asadar, ADEVARATA vorbire in limbi:
1. Este un dar al Duhului Sfant.
2. Nu are are conexiuni cu mantuirea personala. (Mantuirea are de-a face cu Jertfa Domnului Iisus)
3. Este intalnita mai mult sau mai putin in aproape toate confesiunile crestine.
4. Cei care o practica nu sunt cu nimic superiori fratilor lor.
5. Este intotdeauna inteleasa.
6. Se manifesta ca rugaciune catre Dumnezeu sau ca Zidire, Indemn sau Mangaiere pentru Biserica.
7. Spre deosebire de dragoste (care este eterna), vorbirea in limbi va inceta la venirea Domnului.
Vorbirea in limbi FALSA. Marturisesc ca nu stiu prea multe despre ea. Doar din auzite:
1. Este o imitatie a darului Duhului Sfant
2. Este o stare autoindusa, o chestie psihologica sau de provenienta demonica.
3. Apare la necrestini (vrajitori, samani, woodoo, etc) sau la crestinii care s-au lepadat de Dumnezeu.
|
din cite am patit eu cu sectari era cit pe ci sa te cred,dar cum poti face tu diferenta ,facind imitatia lucrarii si luind-uo de buna.parca atuncia cind esti cu scafirlia incinsa si cu motorul cuplat la7000de ture vorbind ce nu sti atunci cum mai realizezi ce se intimpla in jurul tau in acel vacarm apocaliptic de mie mi-a fost frica ,ca se rastoarna cosmelia pe noi.un penticostal striga cit putea vine IISUSatunci fratii dadeau ochi pe spate si gilgaiau fiecare pe limba lui neascultind decit gibilan speriat la max.si foarte derutat gindind oare nu acestia sunt oameni care cu putina vreme inaite ziceai ca sunt citavi[normali]?!!!.am trait momente de groaza care mau marcat pentru multa vreme.