Subiect: Richard Dawkins
View Single Post
Vechi 07.06.2010, 08:47:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de HoratiuM Vezi mesajul
Replicatori genetici culturali te asigur că nu există. Mema e o aberație de-a lui Dawkins și orice filosof sau antropolog serios nici nu se uită la aceste găselnițe inepte.
Nu vorbesc de replicatori genetici culturali ci de cei culturali.
Citat:
Critici la adresa lui Kant au venit din multe părți. Iar despre categorii ne oferă opinii interesante și Noica. Dar până la a-l da jos pe Kant până ce nu e citit și înțeles, mai e cale lungă.
Nu am pretentia sa il dau jos eu pe Kant, dar banuiesc ca alde Schopenhauer si altii l-au citit si inteles.
Citat:
Că un infinit în act (așa cum e conștiința) nu se poate obține prin simple adițiuni și amestecuri din "chestii găsite" (eventual rahat, ca să fie mai "substanțială" "teoria") - este o problemă pe care indivizi, incomplet individuați, precum Dennett nici măcar nu o miros.problema e că mintea sau, mai degrabă, conștiința sau sufletul e ceva nedeterminat. Ceva inasignabil vreunei zone, funcții etc. determinate din corpul nostru. Ea poate foarte bine să corespundă unei asocieri organice (zona superioară a craniului), dar nu e ceva ce ar putea fi identificat material la acest nivel.
Pai tocmai pentru ca ceva nedeterminat, inasignabil vreunei zone si functii determinate si nedetectabil fizic ar trebui sa ne faca sa ne gindim ca sinele o iluzie. Asa cum, de pilda, o iluzie este impresia ca organismele au evoluat tocmai pentru a apare omul sau inteligenta sau constiinta de sine.
Citat:
Mi-ai demonstrat până acum - îmi pare rău, dar trebuie să ți-o spun pe șleau - că ești un semidoct care se ascunde după paravanul științei și care aruncă praf în ochii celor dispuși să se lase impresionați. Mi-ai arătat că ești capabil de o ipocrizie ce tinde către infinit. Adică, nu ești în stare să citești Kant sau Hegel, dar îmi dai replici oblice cu Dawkins și Dennett. Diferența e că eu am citit și Kant și Hegel, dar și Dawkins și Dennett și nu există termen de comparație. Tu nu i-ai citit decât pe cei din urmă. Ești foarte pasionat să disprețuiești și să neglijezi lucruri care vă depășesc pe voi toți, atei, mic și mare. Și ai un tupeu incredibil proclamând falsitatea acestor lucruri care te depășesc. Asta dă foarte prost. Cu atât mai mult cu cât mi-ai arătat că nu stăpânești proprietatea termenilor nici măcar în știință, unde îți arogi competențe.
Bineinteles ca sint un semidoct in materie de filozofie (si nu numai), asa cum tu esti un analfabet in domeniul fizicii.
Repet, nu eu declar falsitatea, au fost altii, mai competenti.
Reply With Quote