Citat:
Īn prealabil postat de Laur28
In fine, din cate imi amintesc Biserica e de acord cu faptul ca sufletele nu cunosteau nici raiul, nici iadul dupa moarte, dar asta inainte de moartea Domnului.
|
Domnul Iisus Hristos nu a schimbat cu nimic modul in care-si petrec mortii somnul. Mantuitorul a adus, prin jertfa Sa, posibilitatea invierii, a iertarii si mostenirii vietii vesnice.
Citat:
La cine S-a coborat sa propovaduiasca Evanghelia cand a murit?
"Ca si Hristos a suferit o data moartea pentru pacate, El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu fiind facut cu duhul, cu care s-a coborat si a binevestit si duhurilor din inchisoare"
|
Reluati versetele in contextul lor. Le gasiti la 1 Petru cap.3:18-20. Vedeti ca se vorbeste despre
propovaduirea, prin Duhul, facuta in zilele lui Noe(vers. 20).
Citat:
De ce ii spune talharului ca "azi" va fi cu El? Puteti spune ca o data ce nu mai are constiinta temporalitatii, el la inviere ar putea considera ca e azi, chiar daca au trecut mii de ani, dar in acel "azi" S-a coborat in Sheol. Si asa cum S-a coborat in Sheol, tot asa S-a urcat si in Rai. Era un verset in care spunea ca inca nu S-a suit in imparatia cerurilor. Dar poate fi vorba de inaltarea cu tot cu trupul.
|
Va este greu sa acceptati faptul ca in timpul mortii nu exista "nici stiinta, nici lucrare, nici chibzuiala" (Eclesiastul 9:10)? Mai bine o dati cu presupusul, cautand sa argumentati cu incapatanare o teorie pagana (aceea a sufletelor nemuritoare - specifica filozofiei grecesti antice)?
In chinuiala de a demonstra ce nu s-a intamplat, ajungeti sa-L faceti mincinos pe Mantuitorul. El spune ca
"inca nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17). Dvs. spuneti ca de fapt S-a suit.
Pentru a argumenta teoria pagana a sufletului nemuritor, trebuie sa taiati multe pasaje din Sfanta Scriptura.