Subiect: Mortii
View Single Post
Vechi 12.06.2010, 22:48:31
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
In fine, din cate imi amintesc Biserica e de acord cu faptul ca sufletele nu cunosteau nici raiul, nici iadul dupa moarte, dar asta inainte de moartea Domnului.
Domnul Iisus Hristos nu a schimbat cu nimic modul in care-si petrec mortii somnul. Mantuitorul a adus, prin jertfa Sa, posibilitatea invierii, a iertarii si mostenirii vietii vesnice.

Citat:
La cine S-a coborat sa propovaduiasca Evanghelia cand a murit?
"Ca si Hristos a suferit o data moartea pentru pacate, El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu fiind facut cu duhul, cu care s-a coborat si a binevestit si duhurilor din inchisoare"
Reluati versetele in contextul lor. Le gasiti la 1 Petru cap.3:18-20. Vedeti ca se vorbeste despre propovaduirea, prin Duhul, facuta in zilele lui Noe(vers. 20).

Citat:
De ce ii spune talharului ca "azi" va fi cu El? Puteti spune ca o data ce nu mai are constiinta temporalitatii, el la inviere ar putea considera ca e azi, chiar daca au trecut mii de ani, dar in acel "azi" S-a coborat in Sheol. Si asa cum S-a coborat in Sheol, tot asa S-a urcat si in Rai. Era un verset in care spunea ca inca nu S-a suit in imparatia cerurilor. Dar poate fi vorba de inaltarea cu tot cu trupul.
Va este greu sa acceptati faptul ca in timpul mortii nu exista "nici stiinta, nici lucrare, nici chibzuiala" (Eclesiastul 9:10)? Mai bine o dati cu presupusul, cautand sa argumentati cu incapatanare o teorie pagana (aceea a sufletelor nemuritoare - specifica filozofiei grecesti antice)?

In chinuiala de a demonstra ce nu s-a intamplat, ajungeti sa-L faceti mincinos pe Mantuitorul. El spune ca "inca nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17). Dvs. spuneti ca de fapt S-a suit.

Pentru a argumenta teoria pagana a sufletului nemuritor, trebuie sa taiati multe pasaje din Sfanta Scriptura.
Reply With Quote